شارل آگوستن دو کولن - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

شارل آگوستن دو کولن
پرتره طراحی‌شده توسط ایپولیت لوکومت
زادهٔ۱۴ ژوئن ۱۷۳۶
آنگولم، آنگوموا، فرانسه
درگذشت۲۳ اوت ۱۸۰۶ (۷۰ سال)
پاریس، فرانسه
ملیتفرانسوی
شناخته‌شده برایقانون کولن
پیشینه علمی
شاخه(ها)فیزیک

شارل آگوستَن دو کولُن (به فرانسوی: Charles-Augustin de Coulomb)(زاده ۱۴ ژوئن ۱۷۳۶ در آنگولم فرانسه – درگذشته ۲۳ اوت ۱۸۰۶ در پاریس) فیزیک‌دان فرانسوی بود. نام او یکی از ۷۲ نامی است که روی برج ایفل قرار دارد.

زندگی[ویرایش]

شارل آگوستین کولن از افسران فرانسوی در رشته مهندسی بود که استحکامات بوربون را در جنگ در مارتنیکا ساخت و هم چنین اکتشافاتی در مورد مقاومت سقف‌ها و طناب‌های کشتی دارد. او در دانشگاه مباحثی از جمله فلسفه، نجوم، ریاضیات و شیمی را آموخت و در طی دوازده سال شغل‌های متنوعی داشت و مدتی هم خارج از فرانسه گذراند. پس از بازگشت به فرانسه در سال ۱۷۸۵ و هم‌زمان با بنجامین فرانکلین، آزمایش خود را درمورد اینکه نیروی بین دو بار ذره ای با مربع فاصله بین آنها نسبت وارون دارد را به چاپ رساند که نتیجه آن به قانون کولن معروف شده‌است. او معتقد بود این رابطه برای قطب‌های مغناطیسی هم برقرار است ولی هیچ وقت نتوانست به چنین رابطه ای برسد.

او در مورد مغناطیس و قطب‌نما نظرات و اکتشافات جدیدی را ارائه داد.

او هم چنین مخترع فنر پیچشی است. آلت این شخص دهن سعادتی مجتمع فنی

تحقیقات[ویرایش]

فنر پیچشی کولن

او تحقیقات زیادی دربارهٔ الکتریسیته انجام داد.

او را بیشتر برای پدیدآوردن قانون کولن- که دربارهٔ نیروی الکترواستاتیکی دربارهٔ کشش و دافعه می‌باشد- می‌شناسند اما کارهای مهمی در رابطه با اصطکاک نیز انجام داده‌است. یکای بار الکتریکی در اس‌آی، کولن، به نام او نامگذاری شد.

منابع[ویرایش]

مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Charles-Augustin de Coulomb». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۲۶ مه ۲۰۱۴.