کانبان (توسعه) - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

کانبان یک واژه برگرفته از زبان ژاپنی می‌باشد. (به ژاپنی 看板 به معنای تخته اعلان یا بیلبورد می‌باشد) روشی ناب برای مدیریت و بهبود کار در سیستم‌های انسانی است. این رویکرد با هدف مدیریت کردن کارها از طریق متعادل کردن تقاضا با ظرفیت‌های موجود، و همچنین بهبود عملکرد تنگناهای سطح سیستم انجام می‌شود.

آیتم‌ها یا نمونه‌های کار به صورت تصویری ارائه می‌شوند تا به شرکت کنندگان نمایی از پیشرفت و روند کار از ابتدا تا پایان ارایه دهند، معمولاً این نما از طریق تابلوی کانبان نمایش داده می‌شود. کار بجای اینکه سمت فرایندهایی که در لحظه درخواست شده کشیده شود به سمت ظرفیت‌های مجوز داده شده کشیده می‌شود.

در کار دانش و در توسعه نرم‌افزار، هدف ارایه یک سیستم مدیریت فرایند دیداری می‌باشد که به تصمیم‌گیری در مورد اینکه چه چیزی را در چه زمانی و به چه مقداری تولید کنیم کمک می‌کند. روش اساسی Kanban از ساخت یا تولید ناب منشأ گرفته‌است[۱] که از سیستم تولید تویوتا الهام گرفته شده‌است.[۲] همچنین Kanban معمولاً در ساخت نرم‌افزارها در ترکیب با سایر روش‌ها و چارچوب‌هایی مانند Scrum استفاده می‌شود.[۳]

تکامل و مستندسازی راهکار[ویرایش]

کتاب ۲۰۱۰ دیوید آندرسون، Kanban ,[۴] تکامل رویکرد یک پروژه ۲۰۰۴ در مایکروسافت[۵] با استفاده از یک تئوری رویکرد محدودیت‌ها و ترکیب یک طناب طبل-بافر (که قابل مقایسه با سیستم کشش کانالبان است) توصیف می‌کند. به یک پروژه ۲۰۰۶–۲۰۰۷ در Corbis که در آن روش kanban مشخص شد. در سال ۲۰۰۹، دون رینرتسن کتابی را در مورد توسعه محصول ناب نسل دوم[۶] که توصیف اتخاذ سیستم کانبان و استفاده از جمع‌آوری داده‌ها و یک الگوی اقتصادی برای تصمیم‌گیری مدیریت است. کمک‌های اولیه یکی دیگر از کوری Ladas، که ۲۰۰۸ کتاب Scrumban آمد[۲] پیشنهاد کرد که Kanban و می‌تواند باعث بهبود نوعی بازی فوتبال راگبی برای توسعه نرم‌افزار. لاداس اسکرامبان را انتقال از اسکرام به کانبان دانست. جیم بنسون و Tonianne DeMaria بری منتشر شده Kanban و شخصی،[۷] استفاده از Kanban و به افراد و تیم‌های کوچک، در سال ۲۰۱۱. در Kanban و از داخل (۲۰۱۴)،[۸] مایک باروز اصول Kanban و در، شیوه‌ها و ارزشها توضیح داد و آن را به تئوری‌ها و مدل‌های قبلی در مدیریت پروژه Agile با Kanban (2015)،[۹] اریک برچنر ارائه اجمالی از Kanban در عمل در مایکروسافت و Xbox ارائه می‌دهد. Kanban Change Leadership (2015)، توسط Klaus Leopold و Siggfried Kaltenecker ,[۱۰] این روش را از منظر مدیریت تغییر توضیح داده و راهنمایی‌هایی را برای تغییر ابتکارات ارائه داده‌است. یک راهنمای متراکم برای این روش در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، که شامل پیشرفت‌ها و برنامه‌های افزودنی از پروژه‌های اولیه kanban است.[۱۱]

تابلوهای کانبان برای توسعه نرم‌افزار[ویرایش]

در اینجا نمودار پیشرفت کار توسعه نرم‌افزار را در تابلو کانبان نشان می‌دهد.[۱۲] تابلوهای کانبان، بر اساس محتوایی که در آن استفاده می‌شود به صورت اختصاصی طراحی می‌شوند بنابراین، به‌طور قابل توجهی با یکدیگر تمایز دارند و ممکن است انواع کالای کاری را نشان دهند (در اینجا منظور «ویژگی‌ها» و «داستانهای کاربر» است)، ستون‌هایی داشته باشند که فعالیت‌های پیشرفت کار را مشخص می‌کنند، همچنین خط مشی‌های صریح و خطوط جریان(Swimlane) (ردیف‌هایی هستند که از چندین ستون عبور می‌کنند و نشان دهنده و متمایز کننده بر اساس داستان کاربر هستند در اینجا بر اساس ویژگی‌ها) نشان دهند. هدف این است که پیشرفت عمومی کار و پیشرفت موارد خاص برای شرکا و ذینفعان روشن شود.

همانطوری‌که در کتاب‌های Kanban برای توسعه نرم‌افزار توضیح داده‌شده‌است،[۴][۲] دو شیوه اصلی Kanban عبارتند از:

  1. کارهای خود را تجسم کنید
  2. کارهای در حال انجام را محدود کنید (WIP) چهار روش کلی دیگر از کانبان ذکر شده در Essential Kanban Condensed ,[۱۱] عبارتند از:
  3. سیاست‌ها را به صراحت بیان کنید
  4. جریان را مدیریت کنید
  5. حلقه‌های بازخورد دهنده را اجرا کنید
  6. به‌طور مشارکتی پیشرفت کنید، به صورت تجربی تکامل پیدا کنید

تابلو کانبان در نمودار فوق، بر سه شیوه کلی اولیه کانبان تأکید دارد که دارای ویژگی‌های زیر است:

  • کارهای تیم توسعه نرم‌افزار را به تصویر کشیده و مجسم می‌کند
  • محدودیت‌های WIP یعنی محدودیت برای کارهای در حال اجرا را برای مراحل توسعه مشخص می‌کند: مقادیر دایره‌ای در زیر عنوان ستونها تعداد کارها در آن مرحله را محدود می‌کنند.
  • در داخل مستطیل‌های آبی تحت برخی از مراحل توسعه سیاست‌ها را مستند می‌کند که همچنین آنها را به عنوان قوانین انجام شده می‌شناسیم.[۹]
  • همچنین برخی از مراحل مدیریت روند کانبان برای مراحل «آماده‌سازی داستان کاربر»، «توسعه داستان کاربر» و «پذیرش ویژگی» را نشان می‌دهد که دارای زیر ستون‌های «در حال پیشرفت» و «آماده» است. محدودیت WIP هر مرحله برای هر دو زیر ستون اعمال می‌شود و از فشار بیش از حد موارد کاری در داخل یا خارج از آن مراحل جلوگیری می‌کند.

مدیریت پیشرفت کار[ویرایش]

کانبان پیشرفت کار را مستقیماً روی تابلو کانبان مدیریت می‌کند. محدودیت‌های WIP در مراحل توسعه، از مشکلات رایج در پیشرفت کار بازخورد فوری به تیم توسعه ارائه می‌دهد.[۴][۹]

به عنوان مثال در تابلو کانبان که در بالا نشان داده شده‌است، مرحله «استقرار» دارای محدودیت WIP پنج (۵) است و در حال حاضر ۵ قسمت در آن مرحله نشان داده شده‌است. تا زمانی که یک یا چند کار در آن مرحله را انجام ندهند، موارد کار دیگری نمی‌توانند مستقر شوند. این محدودیت از افراط در مرحله «استقرار» جلوگیری می‌کند. اعضای تیم که در زمینه «پذیرش ویژگی» کار می‌کنند (مرحله قبل) ممکن است منفعل باشند زیرا نمی‌توانند کارهای جدید را مستقر کنند. البته آنها می‌توانند دلیل این را به راحتی روی تابلو ببینند و به استقرار کار فعلی کمک کنند.

پس از تحویل پنج قسمت از مرحله «استقرار»، دو قسمت از زیر مجموعه «آماده» زیر ستون «پذیرش ویژگی» (مرحله قبلی) را می‌توان به ستون «استقرار» منتقل کرد. هنگامی که آن دو حماسه تحویل داده می‌شود، هیچ حماسه دیگری قابل اجرا نیست (با فرض اینکه هیچ حماسه جدید آماده نیست). اکنون اعضای تیم که روی استقرار کار می‌کنند به بن‌بست می‌خورند. آنها می‌توانند دلیل را سریعاً ببینند و در پذیرش ویژگی‌ها کمک کنند.

این کنترل پیشرفت کار به‌طور مشابه برای هر مرحله کارایی دارد. مشکلات واضح و آشکار هستند و برنامه‌ریزی مجدد می‌تواند به‌طور مداوم انجام شود. مدیریت کار با محدود کردن کار در حال انجام امکان‌پذیر است به گونه‌ای که اعضای تیم بتوانند در هر زمان مشاهده و پیگیری کنند.

مثالهای دیگر استفاده[ویرایش]

اگرچه معمولاً برای تیم‌های توسعه نرم‌افزار و تیم‌های نرم‌افزاری استفاده می‌شود، اما روش کانبان در سایر جنبه‌های کار دانش نیز به کار رفته‌است.[۱۳] عملکردهای تجاری که از کانبان استفاده کرده‌اند شامل موارد زیر است:

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. Taiichi Ohno (1988). Toyota Production System: Beyond Large-Scale Production. ISBN 978-0-915299-14-0.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ ۲٫۲ Corey, Ladas (2008). Scrumban and other essays on Kanban System for Lean Software develoment. Seattle, Washington: Modus Cooperandi Press. ISBN 978-0-578-00214-9. OCLC 654393465.
  3. Corey, Ladas (2008). Scrumban and other essays on Kanban System for Lean Software develoment. Seattle, Washington: Modus Cooperandi Press. ISBN 978-0-578-00214-9. OCLC 654393465.
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ ۴٫۲ Anderson, David J. (April 2010). Kanban: Successful Evolutionary Change for Your Technology Business. Blue Hole Press. ISBN 978-0-9845214-0-1.
  5. Anderson, David J. and Dragos Dumitriu. "From Worst to Best in 9 Months: Implementing a Drum-Buffer-Rope Solution at Microsoft’s IT Department". TOC ICO World Conference November 2005. USA: Microsoft Corporation, 2005.
  6. Reinertsen, Donald (May 2009). The Principles of Product Development Flow: Second Generation Lean Product Development. Celeritas Publishing. ISBN 978-1-935401-00-1.
  7. Benson, Jim; DeMaria Barry, Tonianne (January 2011). Personal Kanban: Mapping Work, Navigating Life. Modus Cooperandi Press. ISBN 978-1-4538-0226-7.
  8. Burrows, Mike (2014). Kanban From The Inside. Seattle, WA: Blue Hole Press. ISBN 978-0-9853051-9-2.
  9. ۹٫۰ ۹٫۱ ۹٫۲ Brechner, Eric (2015). Agile Project Management with Kanban. Microsoft Press. p. 160. ISBN 978-0-7356-9895-6.
  10. Leopold, Klaus; Siegfried, Kaltenecker (2015). Kanban Change Leadership. Hoboken, NJ: John Wiley & Sons. ISBN 978-1-119-01970-1.
  11. ۱۱٫۰ ۱۱٫۱ Anderson, David J.; Carmichael, Andy (2016). Essential Kanban Condensed. Seattle, WA: Lean Kanban University Press. ISBN 978-0-9845214-2-5.
  12. Jasper Boeg (February 2012). "Priming Kanban". InfoQ. Retrieved 2014-02-17.
  13. Leybourn, E. (2013). Directing the Agile Organisation: A Lean Approach to Business Management. London: IT Governance Publishing: 160–66.
  14. "Kanban for Short Intense Projects: How We Used Kanban to Visualize Our Hiring Process Workflow and Make Our Lives Easier". Personal Kanban. 2011-01-19. Archived from the original on 12 July 2012. Retrieved 2012-08-17.
  15. "Kanban and Recruitment". The Social Tester. 2014-08-06. Retrieved 2015-06-08.
  16. "New Zealand Post Group - An Agile Executive!". Agile Business Management Consortium. 2013-12-02. Archived from the original on 22 October 2015. Retrieved 2015-06-08.

بیشتر خواندن[ویرایش]