راهنما:برچسب‌زنی در ویکی‌انبار - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

تعداد زیادی از پرونده‌های ویکی‌انبار به قصد استفاده در ویکی‌پدیا بارگذاری می‌شوند؛ بنابراین اجتماع ویکی‌انبار به‌طور مرتب میزبان دو قشر از کاربران است: ۱) ویکی‌پدین‌های تازه‌کار که چندان با حال‌وهوای پروژه‌های ویکی‌مدیا آشنا نیستند؛ ۲) ویکی‌پدین‌های نگهبان که از روی وظیفه‌شناسی کاربر تازه‌کار را از ویکی‌پدیا تا ویکی‌انبار «دنبال» کرده‌اند تا پرونده‌های ناقض حق نشر یا خارج از محدودهٔ پروژه را به نحوی حذف کنند و مشکل (نقض حق نشر یا تبلیغ/ترویج) را از ریشه رفع کنند. اجتماع ویکی‌انبار قدردان تلاش‌های نگهبانان و گشت‌زنان وظیفه‌شناس ویکی‌پدیا است. این راهنمای خلاصه به این منظور نوشته شده‌است تا ایشان را با روال‌های برچسب‌زنی پرونده‌ها در ویکی‌انبار آشنا سازد. برای آشنایی با حال‌وهوای پروژهٔ ویکی‌انبار، لطفاً ابتدا راهنما:ویکی‌انبار برای کاربر فارسی‌زبان را بخوانید.

زبان[ویرایش]

ویکی‌انبار زبان رسمی ندارد و استفاده از هر زبانی (از جمله فارسی) در تقریباً همهٔ صفحات پذیرفته‌است (یک استثنا، قهوه‌خانهٔ مثلاً فرانسوی ویکی‌انبار است که قاعدتاً انتظار می‌رود نوشته‌ها به زبان فرانسوی باشد؛ سایر نسخه‌های قهوه‌خانه را بیازمایید). بنابراین از فارسی نوشتن در آنجا ابا نداشته باشید. مترجم گوگل کمک‌حال خارجیان خواهد بود. در این صورت استفاده از الگوهای {{آفا}} و {{پفا}} برای راست‌چین کردن متن مفید خواهد بود.

حتی برای برقراری ارتباط با کاربران بین‌المللی نیاز به دانستن انگلیسی در سطح بالا نیست. انگلیسی دست‌وپاشکسته نیز کاملاً قابل قبول است. اکثر کاربران انگلیسی را به عنوان زبان مادری صحبت نمی‌کنند و اصلاً انتظار ندارند که دیگران انگلیسی را بی‌عیب و نقص صحبت کنند.

حذف معمولی[ویرایش]

کادر قرمز در نوار کناری به چهار بخش قسمت شده‌است:
۱) حذف معمولی؛
۲) حذف سریع؛
۳) حذف زمان‌دار؛
۴) دکمه‌های سفارشی

ابزار AjaxQuickDelete در ترجیحات برای همهٔ کاربران به صورت پیش‌فرض فعال است. در نوار کناری (چپ در رابط انگلیسی، راست در رابط فارسی) هر پرونده، لینک "Nominate for deletion" را خواهید دید که با کلیک بر آن می‌توانید به‌راحتی برای حذف پرونده درخواست دهید. توجه کنید که این درخواست حذف (DR: deletion request)، از نوع معمولی خواهد بود، یعنی بارگذار و اجتماع ویکی‌انبار به‌مدت حداقل یک هفته فرصت خواهد داشت دربارهٔ پرونده اظهار نظر کند و در نهایت بحث جمع‌بندی خواهد شد. این رویه بسیار مشابه ویکی‌پدیا:نظرخواهی برای حذف در ویکی‌پدیا است، ولی از لحاظ فلسفی یک تفاوت عمده با آن دارد و آن اینکه قرار نیست نظرخواهی صورت بگیرد، بلکه صرفاً درخواست حذف مطرح می‌شود و به بارگذار و اجتماع فرصت کافی برای اظهار نظر داده می‌شود. این تغییر نگاه حداقل دو تأثیر مهم بر جا گذاشته‌است:

  1. تعداد زیادی از درخواست‌های حذف در ویکی‌انبار عملاً بدون مشارکت اجتماع و بنا بر نظر جمع‌بند بسته می‌شوند و هیچگاه «تمدید نظرخواهی» صورت نمی‌گیرد. ملاحظات قانونی (قانون حق نشر) بر اجماع کاربران مقدم است.
  2. انتظار می‌رود بیشتر حذف‌ها به همین شیوهٔ معمولی انجام بگیرند؛ بنابراین در ویکی‌انبار از این «اعتراض» رایج در ویکی‌پدیا که چرا فلان مقاله به نظرخواهی آورده شده و وقت اجتماع به نحوی هدر رفته‌است (چون ظاهراً حذف سریع/زمان‌دار گزینهٔ بهتری بوده) خبری نیست و حذف معمولی در اکثر مواقع امن‌ترین و بهترین گزینه تلقی می‌شود. هر جا گمان برود که اختلاف نظر بروز کند، درخواست‌های حذف سریع به درخواست حذف معمولی تبدیل خواهند شد.

روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ درخواست حذف معمولی ثبت می‌شود که برخی از این درخواست‌ها چندین پرونده را به صورت توأمان در بر می‌گیرند (تخمین زده می‌شود روزانه برای ۳۰۰ پرونده به شیوهٔ معمولی درخواست حذف داده شود). آشکار است که صف بررسی درخواست‌ها طولانی می‌شود و گاه ماه‌ها طول می‌کشد تا درخواست‌ها اجابت شوند.

همچنین رده‌ها را نیز به همین شیوه می‌توان به بحث گذاشت. در نوار کناری هر رده، گزینهٔ "Nominate category for discussion" را خواهید دید که به کمک آن می‌توان درخواست حذف رده را ارائه داد. طریقهٔ نامگذاری گزینه خود مبین نوع نگاه اجتماع ویکی‌انبار به این دست مباحث است (for discussion, not deletion). تغییر/اصلاح نام رده‌ها (در صورت مناقشه‌برانگیز بودن) نیز از همین طریق صورت می‌پذیرد.

حذف سریع[ویرایش]

ابزار Quick Delete را از قسمت ترجیحات فعال کنید (به‌صورت پیش‌فرض فعال نیست و باید فعال شود). لینک پنج گزینهٔ جدید در نوار کناری هر پرونده برایتان ظاهر خواهد شد که عبارتند از ۱) Report copyright violation; 2) No source; 3) DW No source; 4) No permission; 5) No license.

هرگاه نقض آشکار حق نشر را مشاهده کردید از گزینهٔ Report copyright violation استفاده کنید. معمولاً کافی است نشانی اینترنتی جایی که تصویر از آنجا برداشته شده‌است ذکر شود. برای پیدا کردن نشانی اینترنتی، ساده‌ترین راه جستجوی معکوس به کمک گوگل و تین‌آی است. از قسمت ترجیحات Google Images & Tineye را فعال کنید. از زبانهٔ more در بالای تصویر با انتخاب TinEye یا Google Images با یک کلیک تصاویر یکسان/مشابه را در سطح وب بجویید. در نتایج ظاهرشده دنبال بزرگ‌ترین رزولوشن‌ها یا قدیمی‌ترین تاریخ‌های بارگذاری بگردید. مطمئن شوید که تصویر ویکی‌انبار از تصویری که در وبگاه‌های خارجی قرار گرفته بزرگ‌تر یا قدیمی‌تر نباشد (وگرنه این احتمال هست که آن‌ها تصویر را از ویکی‌انبار برداشته باشند). پوسترهای فیلم، جلدهای کتاب، جلدهای آلبوم موسیقی، اسکرین‌شات‌ها از وبگاه‌ها/نرم‌افزارهای غیرآزاد، لوگوهای پیچیده، و سایر نقض‌های آشکار حق نشر را نیز می‌توان به کمک Report copyright violation به‌راحتی نامزد حذف سریع کرد. تایپ «پوستر فیلم/movie poster»، «جلد کتاب/book cover»، «جلد آلبوم موسیقی/cover art» و … نباید وقت زیادی ببرد.

برای سایر معیارهای حذف سریع باید به صورت دستی از الگوی {{SD}} استفاده کنید. متأسفانه هنوز برای انبار ابزاری مشابه توینکل ساخته نشده‌است. البته تعداد مواردی که لازم باشد به این شکل حذف شود معمولاً زیاد نیست. وقتی از الگوهای حذف سریع به صورت دستی استفاده می‌کنید، حتماً بارگذار را از نامزد حذف شدن پرونده‌اش آگاه کنید. اجتماع ویکی‌انبار روی این مورد بسیار حساس است و اگر مشخص شود کاربری پرونده‌ای را نامزد حذف کرده ولی بارگذار را از این موضوع مطلع نکرده‌است، معمولاً مؤاخذه می‌شود. همچنین برای تعریف دکمه‌های سفارشی برای مواردی که به نظرتان پرکاربرد می‌آیند (همراه با مطلع کردن خودکار بارگذار از نامزد حذف شدن پرونده‌اش) #دکمه‌های سفارشی را بخوانید. دو معیاری که معمولاً پرکاربردترند G10 و F10 هستند. G10 مربوط به هر صفحه‌ای است که به قصد تبلیغ/ترویج در ویکی‌انبار ایجاد شده باشد. F10 مربوط به تصاویر شخصی (اغلب سلفی‌های کم‌کیفیت) از کاربرانی است که هنوز در پروژه‌های ویکی‌مدیا تثبیت نشده‌اند.

حذف زمان‌دار[ویرایش]

چهار گزینهٔ دیگری که در اثر فعال کردن ابزار Quick Delete از قسمت ترجیحات ظاهر می‌شوند، از نوع حذف زمان‌دار هستند که هر کدام حداقل ۷ روز به بارگذار فرصت می‌دهد تا مشکلات پرونده را رفع کند وگرنه پرونده به احتمال زیاد حذف خواهد شد:

  1. No source: از این برچسب زمانی استفاده می‌شود که برای پرونده منبع ذکر نشده باشد یا آنچه ذکر شده باشد بیش از حد مبهم باشد (مثلاً گوگل) یا نشانی اینترنتی منبعِ ذکرشده باز نشود. در صورتی که نشانی اینترنتی کار می‌کند (باز می‌شود) ولی پرونده در آن یافت نمی‌شود بهتر است از گزینهٔ حذف معمولی استفاده کرد. یک دلیلش این است که شاید عکس بعداً حذف شده باشد و بتوان آن را از طریق کش گوگل یا بینگ یا بایگانی اینترنت یا به روش‌های دیگر بازیافت.
  2. DW No source: دی‌دابلیو مخفف derivative work (اثر اشتقاقی) است. وقتی خود پرونده بی‌اشکال به نظر می‌رسد ولی منبعی برای آنچه به تصویر می‌کشد ذکر نشده‌است از این گزینه استفاده کنید؛ مثلاً فرض کنید از یک مجسمهٔ غیرمشهور عکس گرفته‌اند و در ویکی‌انبار بارگذاری کرده‌اند. این عکس یک اثر اشتقاقی بر پایهٔ مجسمه (اثر اصلی) است. بارگذار موظف است وضعیت اثر اصلی از لحاظ حق نشر را مشخص کند (با معرفی مجسمه، مجسمه‌ساز، سال درگذشت پدیدآور، سال ساخته شدن مجسمه، وجود آزادی پانوراما در مکان نمایش مجسمه و …). اگر او چنین نکرده باشد از برچسب DW No source استفاده می‌شود. یک کاربرد رایج دیگر این برچسب برای تکه‌چسبانی‌ها است. هر پرونده‌ای که به صورت تکه‌چسبانی در ویکی‌انبار بارگذاری می‌شود، باید اجزایش جداگانه بارگذاری شوند و در قسمت توضیحات پرونده، منبع هر جزء را به صورت دقیق تشریح کرد.
  3. نمونهٔ عکس پرومو
    No permission: در ویکی‌انبار علاوه بر امکان بارگذاری کارهای خود و نیز آثار در مالکیت عمومی، آثار دیگران را نیز می‌توان بارگذاری کرد اما به شرطی و شروطها. باید اجازهٔ صاحب اثر را قبل از بارگذاری کسب کرد و از طریق سامانهٔ اوتی‌آراس برای مسئولان داوطلب فرستاد. اگر پرونده‌ای در ویکی‌انبار می‌بینید که بارگذار ادعا نکرده «اثر شخصی/own work» باشد (در قسمت منبع) و نیز ادعا نکرده در مالکیت عمومی باشد، به پرونده برچسب No permission بچسبانید تا بارگذار بداند که هفت روز فرصت دارد برای کسب اجازه از صاحب اصلی اثر تلاش کند. کاربرد رایج دیگر این برچسب زمانی است که اثری پیشتر جایی خارج از ویکی‌انبار برای اولین بار منتشر شده‌است ولی بعداً در ویکی‌انبار بارگذاری می‌شود. از آنجا که امکان احراز هویت اصلی کاربران ویکی‌مدیا به صورت عمومی وجود ندارد، بارگذار باید با گروه OTRS به صورت خصوصی تماس بگیرد تا هویتش احراز شود. این عمل صرفاً برای حمایت از حقوق صاحبان آثار صورت می‌گیرد، نه به دلیل بدگمانی به کاربران. همچنین اگر بارگذار ادعا کرده‌است اثر متعلق به خود اوست (اثر شخصی/own work) ولی ادعایش به‌راحتی باورپذیر نیست (مثلاً مغایرت اطلاعات اکسیف با مشخصات پرونده؛ شواهد متکی به نام کاربری بارگذار یا نام پرونده؛..) از برچسب No permission استفاده می‌کنند. برای عکس‌های ترویجی/تبلیغی (promo) و عکس‌هایی که به شکل خارق‌العاده‌ای حرفه‌ای به نظر می‌رسند نیز امکان استفاده از این برچسب هست.
  4. No license: در صورتی که پروانه‌ای برای پرونده مشخص نشده باشد (مثلاً CC BY 4.0) یا از یکی از برچسب‌های کپی‌رایت برای مشخص کردن وضعیت حق نشر اثر به صورت صریح استفاده نکرده باشند، از این برچسب استفاده می‌شود.

دنبال کردن کاربر[ویرایش]

معمولاً بهترین روش برای پیدا کردن تصاویر ناقض حق نشر و پاکسازی پروژه، «دنبال» کردن کاربرانی است که سابقهٔ نقض حق نشر را دارند. البته لازم است که دربارهٔ لفظ دنبال کردن توضیح بیشتری داده شود. مراد از دنبال کردن کاربر در اینجا تعقیب یا ویکی‌تعقیب به منظور آزردن او نیست، بلکه بررسی کلیهٔ پرونده‌هایی است که کاربر بارگذاری کرده است. قسمت اعظم نقض‌های حق نشر در ویکی‌انبار توسط کاربران ناآگاهی صورت می‌گیرد که به صورت سریالی پروندهٔ مشکلدار بارگذاری می‌کنند و علاقه‌ای به یادگیری مباحث مرتبط به حق نشر یا احترام گذاشتن به آن‌ها از خود نشان نمی‌دهند. اگر کلیهٔ پرونده‌های مشکلداری که این کاربران بارگذاری کرده‌اند حذف شود، به احتمال خیلی خوبی مشکل نقض حق نشر در پروژه نیز تا اندازهٔ قابل توجهی رفع شده است. بنابراین توصیه می‌شود وقتی متوجه شدید کاربری پرونده‌ای مشکلدار بارگذاری کرده، حتماً سایر بارگذاری‌های او را نیز بررسی و در صورت نیاز برچسب‌گذاری کنید. در حالت کلی، نباید نگران این باشید که شاید به تعقیب کردن کاربر متهم شوید، چون اجتماع ویکی‌انبار — که نسبت به معضل نقض حق نشر حساس است — با شما همدل خواهد بود، مگر آنکه واقعاً کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه باشد و قصد آزار دادن کسی را داشته باشید. با خودتان و دیگران روراست باشید. بهتر است صفحات کاربران را پی‌گیری نکنید و مشارکت‌هایشان را نیز به طور متناوب بررسی نکنید. در عوض، اگر به یک پروندهٔ ناقض حق نشر برخوردید علاوه بر اینکه برای حذف پرونده اقدام می‌کنید، نسبت به کیستی بارگذار نیز توجه نشان دهید و سایر پرونده‌هایش را نیز همان موقع بررسی کنید، ولی این کار را بی‌جهت در زمان‌های دیگر تکرار نکنید.

در حالت کلی، اگر کاربری در این اواخر سابقهٔ نقض آشکار حق نشر را داشته باشد یا به صورت مشخصی دربارهٔ اهمیت رعایت حق نشر بی‌اعتنا باشد، می‌توان تصاویر کوچک و کم‌کیفیت او که مشکوک هستند را نیز به دلیل سابقهٔ نه‌چندان خوب کاربر نامزد حذف معمولی کرد. دقت کنید که این دلیل برای کاربران خوش‌سابقه یا جاافتادهٔ ویکی‌انبار یا پروژه‌های خواهر به کار گرفته نمی‌شود. مواظب باشید که در این باره تشخیص/قوهٔ قضاوت خوبی از خود نشان دهید، وگرنه شاید مورد شماتت سایر کاربران قرار گیرید. اگر به اندازهٔ کافی دربارهٔ صحت عملتان مطمئن نیستید و میزان شکتان قابل توجه است، بی‌خیال شوید و بگذرید.

گرچه انبار توینکل ندارد، ولی VFC (که می‌توان آن را ترکیبی از توینکل و ویرایشگر خودکار دانست) بسیار کمک‌حال کاربران است. از ترجیحات VisualFileChange را فعال کنید (باید پیشتر دسترسی گشت‌خودکار داشته باشید). به کمک VFC می‌توان به صورت «فله‌ای» برچسب‌زنی کرد. در فضای نام پرونده، رده، کاربر، و حتی صفحهٔ نتایج جستجو، لینک گزینه‌ای با عنوان "Perform batch task" ظاهر خواهد شد که به کمک آن می‌توان پرونده‌ها را به صورت گروهی ویرایش کرد. ارائهٔ درخواست حذف معمولی، حذف سریع، و حذف زمان‌دار همگی به‌راحتی از طریق VFC میسر است. برای آشنایی بیشتر با VFC به c:Help:VisualFileChange.js مراجعه کنید.

دکمه‌های سفارشی[ویرایش]

در صورتی که Quick Delete را فعال کرده باشید، امکان تعریف دکمه‌های سفارشی برای برچسب‌زنی سریع‌تر به‌راحتی برایتان میسر می‌شود؛ مثلاً اگر کد زیر را به جاوااسکریپت شخصی‌تان در ویکی‌انبار ‎(/common.js) بیفزایید، هفت دکمهٔ سفارشی و پرکاربرد به نوار کناری اضافه خواهند شد. برچسب، خلاصه‌ویرایش، و پیام صفحهٔ بحث هر گزینه را می‌توانید به دلخواه خود تغییر دهید.

window.AjaxDeleteExtraButtons = [{   'label': 'NO IND',   'tag': '{' + '{copyvio|No indication of publication under a [[COM:L|free license]] at source}}', 'img_summary': 'Marking as possible copyvio because No indication of publication under a [[COM:L|free license]] at source', 'talk_tag': '{' + '{subst:copyvionote|1=%FILE%|reason=No indication of publication under a [[COM:L|free license]] at source}}', 'talk_summary': 'Notification of possible copyright violation for %FILE%' }, { 'label': 'POSTER', 'tag': '{' + '{copyvio|[[COM:POSTER|Poster]] or [[COM:BOOK|book]]/[[COM:ALBUM|album]] [[Commons:Copyright_rules_by_subject_matter#Covers|cover]]}}', 'img_summary': 'Marking as possible copyvio because Poster or Book/Album Cover', 'talk_tag': '{' + '{subst:copyvionote|1=%FILE%|reason=[[COM:POSTER|Poster]] or [[COM:BOOK|book]]/[[COM:ALBUM|album]] [[Commons:Copyright_rules_by_subject_matter#Covers|cover]]}}', 'talk_summary': 'Notification of possible copyright violation for %FILE%' }, { 'label': 'LOGO', 'tag': '{' + '{logo}}', 'img_summary': 'Marking as possible copyvio because Non-trivial logo', 'talk_tag': '{' + '{subst:copyvionote|1=%FILE%|reason=[[Commons:Copyright rules by subject matter#Trademarks|Sophisticated logo]]}}',    'talk_summary': 'Notification of possible copyright violation for %FILE%' }, { 'label': 'ADVERT', 'tag': '{' + '{SD|G10}}',    'img_summary': 'Marking as possible advert', 'talk_tag': '{' + '{subst:speedynote|1=%FILE%|2=[[COM:CSD#G10|CSD G10]] (files and pages created as advertisements)}}',    'talk_summary': 'Notification of possible advert for %FILE%' }, { 'label': 'SELFIE', 'tag': '{' + '{SD|F10}}',    'img_summary': 'Marking as likely personal photo', 'talk_tag': '{' + '{subst:speedynote|1=%FILE%|2=[[COM:CSD#F10|CSD F10]] (personal photos by non-established contributors)}}',    'talk_summary': 'Notification of likely personal photo for %FILE%' }, { 'label': 'SCREEN', 'tag': '{' + '{screenshot}}',    'img_summary': 'Marking as possible coyvio as Non-free screenshot', 'talk_tag': '{' + '{subst:copyvionote|1=%FILE%|reason=[[Commons:Screenshots]]}}',    'talk_summary': 'Notification of possible copyright violation for %FILE%' }, {         'label': 'DUP',         'tag': '{'+'{duplicate|1=%PARAMETER%|user=%USER%}}',         'img_summary': 'Tagging as duplicate of  [[:%PARAMETER%]]',         'prompt_text': 'Which file is this a duplicate of?',         'talk_tag': '{' + '{subst:speedynote|1=%FILE%|2=[[:Category:Duplicate|Exact duplicate]] or scaled-down version of [[:%PARAMETER%]].}}',         'talk_summary': 'Notification of possible duplicate for %FILE%',     }, ]; 

مکان‌های گشت‌زنی[ویرایش]

علاوه بر «دنبال» کردن کاربر تازه‌کار از پروژهٔ ویکی‌پدیا به پروژهٔ ویکی‌انبار (که اقدامی مفید، سنجیده و پسندیده‌است)، راه‌های دیگری نیز برای بررسی مشارکت‌های کاربران تازه‌کار هست:

  1. c:Campaign:fa: آخرین تصاویر بارگذاری‌شده از طریق ویکی‌پدیای فارسی در ویکی‌انبار (در لحظه به‌روزرسانی می‌شود)
  2. c:User:OgreBot/fawiki: همهٔ تصاویر بارگذاری‌شده از طریق ویکی‌پدیای فارسی در ویکی‌انبار به تفکیک تاریخ (روزانه به‌روزرسانی می‌شود)
  3. c:User:OgreBot/Uploads by new users: همهٔ تصاویر بارگذاری‌شده توسط تازه‌کاران در ویکی‌انبار به همراه گزارش‌ها و لینک‌های مفید به تفکیک تاریخ (هر یک‌ونیم ساعت به‌روزرسانی می‌شود)
    • امکان رصد یک ردهٔ دلخواه در انبار نیز وجود دارد؛ مثلاً برای رصد همهٔ تصاویری که بارگذاری می‌شوند و در c:Category:Iran قرار می‌گیرند کافی است در بحث c:User:OgreBot/gallery درخواست داد.
  4. کاربر:SteinsplitterBot/Commons DR: پرونده‌های استفاده‌شده در ویکی‌فا که نامزد حذف معمولی شده‌اند.
  5. کاربر:SteinsplitterBot/Commons DR homewiki: پرونده‌هایی که نامزد حذف معمولی شده‌اند و ویکی خانگی بارگذارشان ویکی‌فاست.
  6. کاربر:SteinsplitterBot/Commons NP: پرونده‌های استفاده‌شده در ویکی‌فا که برایشان درخواست اجازه‌نامه شده‌است.
  7. کاربر:SteinsplitterBot/Commons NP homewiki: پرونده‌هایی که برایشان درخواست اجازه‌نامه شده و ویکی خانگی بارگذارشان ویکی‌فاست.

تعامل با کاربر[ویرایش]

پس از برچسب زدن به پروندهٔ مشکل‌دار، ممکن است لازم شود با کاربر بارگذار گفتگو کنید یا به او تذکر دهید. نوشتن پیام با انشای شخصی و به صورت دستی مرجح است، چون تأثیر بیشتری می‌گذارد. با این حال، می‌توان با فعال کردن ابزار User Messages در ترجیحات از قالب‌های ازپیش‌آماده استفاده کرد. در این صورت کافی است به صفحهٔ بحث کاربر بروید و از نوار کناری گزینهٔ "Notify this user" را انتخاب کنید.

اگر نیاز به دخالت مدیران یا کمک گرفتن از ایشان شد، می‌توان پیامی کوتاه در تابلوهای اعلانات مدیران ویکی‌انبار گذاشت:

به عنوان یک گشت‌زن/نگهبان ویکی‌پدیا، عمدهٔ مسائل را می‌توانید در تابلوی اول مطرح کنید. کاربرانی که مرتب قانون نقض حق نشر را نقض می‌کنند، آنهایی که از فضای ویکی‌انبار برای تبلیغ/ترویج سوءاستفاده می‌کنند، یا آن‌هایی که نام کاربری نامناسب دارند همگی باید در همان تابلو اول گزارش شوند. نوشتن به فارسی یا هر زبان دیگری هیچ اشکالی ندارد. با این همه، اگر ترجیح می‌دهید یک فارسی‌زبان به درخواستتان رسیدگی کند، می‌توانید موضوع را در c:Commons:قهوه‌خانه نیز مطرح کنید.

پرسش‌های رایج[ویرایش]

  • آیا کسی که مقاله‌اش در ویکی‌پدیا به دلیل عدم سرشناسی حذف می‌شود، تصویرش هم باید در انبار به دلیل خارج از محدوده بودن حذف شود؟
    • خیر؛ معیارهای در محدودهٔ پروژه بودن در انبار بسیار وسیع‌تر از معیارهای سرشناسی ویکی‌پدیا تفسیر می‌شوند. طبیعتاً هر کسی که از نظر یکی از نسخه‌های ویکی‌پدیا سرشناس شمرده شود، تصویرش در محدودهٔ پروژهٔ انبار هم قرار می‌گیرد؛ اما از این نمی‌توان نتیجه گرفت که افراد ناسرشناس از نظر ویکی‌پدیا در محدودهٔ پروژهٔ انبار قرار نمی‌گیرند. تصویر بیشتر شخصیت‌هایی که مورد توجه عمومی قرار می‌گیرند (سیاستمداران، هنرمندان، ورزشکاران، دانشگاهیان) در محدودهٔ پروژهٔ انبار است و داشتن تصویری از ایشان (که می‌تواند در مقاله‌های فرعی [≈غیربیوگرافی] ویکی‌پدیا استفاده شود یا شاید در آینده سرشناسی ویکی‌پدیایی پیدا کنند) برای همهٔ پروژه‌ها مفید است؛ بنابراین لازم نیست درخواست حذف تصویر کسی را بدهید که مقاله‌اش اخیراً در ویکی‌پدیا حذف شده‌است.

کسب دسترسی[ویرایش]

با فعالیت در انبار به‌راحتی می‌توانید انواع و اقسام دسترسی‌ها را کسب کنید. فعالیت‌های برچسب‌زنی برای اخذ دسترسی‌های گشت‌خودکار، گشت‌زن، واگردان، انتقال‌دهندهٔ پرونده (همگی در c:Commons:Requests for rights) مفید خواهند بود؛ مثلاً یکی از شرایط منتقل کردن (تغییر نام) پرونده‌ها این است که پرونده ناقض حق نشر نباشد. فعالیت در زمینهٔ برچسب‌زنی در انبار به شما کمک می‌کند، شمّ خوبی برای تشخیص ناقض حق نشر بودن یا نبودن یک پرونده به دست آورید و این دست پرونده‌ها را منتقل نکنید بلکه درخواست حذفشان را بدهید. به عنوان مثال، پرونده‌هایی که نامشان متشکل از اعداد و حروف تصادفی است (مثال: c:File:15936580 10154515120179177 2662440114261103885 o-620x620.jpg)، آشکارا مشکل دارند چون به‌راحتی می‌شود استدلال کرد انتخاب رشته‌ای از اعداد و حروف تصادفی کار انسان نیست، بلکه به صورت خودکار توسط سیستم انجام گرفته‌است. چنین نام‌هایی مؤید آن است که پرونده از جایی در اینترنت دانلود شده و سپس به‌صورت غیرقانونی در ویکی‌انبار آپلود شده‌است. برای کسب دسترسی بازبین پروانه (c:Commons:License review/requests) تسلط بر قانون‌ها و سیاست‌های مربوط به حق نشر و تجربهٔ عملی به کار بردن آن‌ها در انبار (که از راه برچسب‌زنی حاصل می‌شوند) کلیدی است. فعالیت در امر برچسب‌زنی برای کسب دسترسی مدیریت (c:COM:RFA) نیز امتیاز مثبت بزرگی محسوب می‌شود.