اندرو هولنس - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

اندرو هولنس
'نهمین نخست‌وزیر جامائیکا
آغاز به کار
۳ مارس ۲۰۱۶
پادشاهالیزابت دوم
Governor Generalپاتریک آلن
پس ازپورتیا سیمپسون-میلر
دوره مسئولیت
۲۳ اکتبر ۲۰۱۱ – ۵ ژانویه ۲۰۱۲
پادشاهالیزابت دوم
Governor Generalپاتریک آلن
پس ازبروس گلدینگ
پیش ازپورتیا سیمپسون-میلر
رهبر حزب کارگر جامائیکا
آغاز به کار
۲۰ نوامبر ۲۰۱۱
پس ازبروس گلدینگ
وزیر آموزش
دوره مسئولیت
۱۱ سپتامبر ۲۰۰۷ – ۱ ژانویه ۲۰۱۲
نخست‌وزیربروس گلدینگ (۲۰۰۷–۲۰۱۱)
خودش (۲۰۱۱–۲۰۱۲)
اطلاعات شخصی
زاده
اندرو مایکل هولنس

۲۲ ژوئیهٔ ۱۹۷۲ ‏(۵۱ سال)
جامائیکا
حزب سیاسیحزب کارگر جامائیکا

اندرو هولنس (انگلیسی: Andrew Holness؛ زادهٔ ۲۲ ژوئیهٔ ۱۹۷۲) یک سیاست‌مدار اهل جامائیکا است. وی نماینده حزب کارگر این کشور است و از ۲۱ اکتبر ۲۰۱۱ تا ۵ ژانویه ۲۰۱۲ و دوباره از تاریخ ۳ مارس ۲۰۱۶ به سمت نخست‌وزیر این کشور انتخاب شده‌است. با انتخاب وی بسمت نخست‌وزیری این کشور در ۲۱ اکتبر ۲۰۱۱ و در سن ۳۹ سالگی وی جوانترین رئیس دولت تاریخ این کشور و نخستین آنهاست که پس از استقلال این کشور به دنیا آمده‌است.

زندگی سیاسی[ویرایش]

در سال ۱۹۹۷ وی به عضویت پارلمان غرب سن سنت آندرو درآمد و از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ به عنوان سخنگوی مخالف در امور زمین و توسعه خدمت کرد. در سال ۲۰۰۲ وی کار خود را به مسکن و سپس در سال ۲۰۰۵ به آموزش و پرورش تغییر داد. وی در سپتامبر ۲۰۰۷ به عنوان وزیر آموزش سوگند یاد کرد.

نخست‌وزیری جامائیکا[ویرایش]

وی در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۱ جانشین بروس گلدینگ به عنوان رهبر حزب کار جامائیکا و نخست‌وزیر شد و وی را به نهمین شخص در این سمت تبدیل کرد. به عنوان نخست‌وزیر، او تصمیم گرفت که کارهای آموزشی را حفظ کند.

انتخابات ۲۰۱۱[ویرایش]

در ۵ دسامبر ۲۰۱۱، آقای هولنس انتخابات بعدی را برای ۲۹ دسامبر ۲۰۱۱ فراخواند. JLP در سنگرهای خود مبارزات انتخاباتی را انجام داد و هولنس چهار سال دولت JLP را با دستاوردهایی مانند رشد اقتصادی و کاهش جرم برجسته کرد که JLP می‌گوید PNP نتوانست انجام دهد در طول هجده سال حکومت بر کشور. با این وجود JLP در انتخابات به حزب ملی خلق که اکثریت ۴۲ نماینده را به ۲۱ کرسی پارلمانی JLP بدست آورد، باخت.

انتخابات ۲۰۱۶[ویرایش]

در ۲۵ فوریه ۲۰۱۶، حزب کارگر جامائیکا، به رهبری اندرو هولنس، با کسب ۳۲ کرسی در مقابل JLP در مقابل انتخابات کرسی حزب فعلی حزب ملی خلق در انتخابات عمومی پیروز شد. همسرش ژولیت نیز کرسی پارلمان را بدست آورد، اولین بار نخست‌وزیر یا رهبر مخالف و همسر آنها با هم در پارلمان جامائیکا نشستند.[۱]

انتخابات ۲۰۲۰[ویرایش]

در ۳ سپتامبر ۲۰۲۰، حزب کارگر جامائیکا، به ریاست اندرو هولنس، با کسب ۴۸کرسی از حزب کارگر جامائیکا در مقایسه با ۱۵کرسی حزب ملی خلق، در انتخابات سراسری جامایکا (۲۰۲۰) پیروز شد. وی در ۷ سپتامبر ۲۰۲۰ برای یک دوره دیگر نخست‌وزیری سوگند یاد کرد.[۲][۳]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. "Juliet joins husband Andrew in Parliament - News". JamaicaObserver.com. 26 February 2016. Archived from the original on 1 March 2016. Retrieved 2 March 2016.
  2. "Swearing in ceremony for Holness set for Monday". jamaica-star.com (به انگلیسی). 2020-09-05. Retrieved 2020-09-08.
  3. "Holness to be sworn in as prime minister on Monday afternoon". www.loopjamaica.com (به انگلیسی). Archived from the original on 10 September 2020. Retrieved 2020-09-09.

پیوند به بیرون[ویرایش]