Бі-Бі-Сі: Життя — Вікіпедія

Життя
Life
Загальні дані
Жанр документальний
Країна Велика Британія
Мова англійська
Ориг. мережа BBC One
Ориг. трансляція 12 жовтня 2009
Остання трансляція 14 грудня 2009
Тривалість 50 хвилин
Кінокомпанія BBC Natural History Unit
Discovery Channel
Skai TV
Open University
Творча команда
Режисер(и) Майк Гантон
Продюсер(и) Майк Гантон (BBC)
Сьюзен Вінслоу (Discovery)
Ведучі/Актори Девід Аттенборо (BBC)
Опра Вінфрі (Discovery)
Український текст читає:
Андрій Бандура
Технічні дані
Формат зобр. 16:9 з роздільною здатністю
1080p (HDTV) (Blu-Ray)
16:9 1080i (HDTV) (HD трансляція)
16:9 576i (SDTV) (SD трансляція)
Формат звуку DTS-HD HR 5,1 (Blu-Ray)
Dolby Digital 5.1 (HD трансляція) стерео (SD трансляція)
Українськомовна локалізація

Життя (англ. Life) — телевізійний документальний фільм, вперше показаний на телеканалі BBC з жовтня по грудень 2009 року.

Life створений BBC Natural History Unit спільно з Discovery Channel, Skai TV та Відкритим університетом. Оригінальний сценарій, використаний в британській і канадській версіях, був написаний і розказаний Девідом Аттенборо.

На телеканалі BBC серіал був представлений із десяти 50-хвилинних епізодів. Перша серія дає загальне введення в телефільм, друга показує рослини, а інші призначені для основних груп тварин. Їх метою було показати загальні риси, які зробили свій внесок в успіх кожної групи, а також інтимні та драматичні моменти у житті окремих видів, які були обрані завдяки їх видатним досягненням або харизмі. Наприкінці кожної серії показано десятихвилинний making-of із найцікавішими моментами зйомки, в результаті чого загальний час серії досяг 60 хвилин.

Сюжет[ред. | ред. код]

Цей серіал охоплює поглядом особливі стратегії і незвичайне поводження живих істот, вироблене ними для виживання, яке Чарльз Дарвін називає «боротьба за існування». Протягом чотирьох років серіал був знятий повністю на відео високої роздільності.

Епізоди[ред. | ред. код]

Наша планета є домом для близько 30 мільйонів різних видів тварин і рослин. Кожна істота впродовж усього свого існування веде власний бій за життя. Де б ви не подивилися, на суходолі чи в океані, усюди є надзвичайні приклади виживання. Девід Аттенборо

1. Життєві випробування / Challenges of Life[ред. | ред. код]

Що ж потрібно живим істотам, щоб за багато мільйонів років вижити в цьому світі і продовжити свій рід? Ми пропонуємо Вам дізнатися, на які вигадки та хитрощі здатні сучасні мешканці нашого світу. Вас чекає зустріч з бурими капуцинами, гепардами, хамелеонами, дельфінами, касатки та іншими тваринами.

2. Рептилії та амфібії / Reptiles and Amphibians[ред. | ред. код]

Безжальні мисливці, що володіють неперевершеними здібностями маскування і чудово підготовлені фізично, холоднокровні рептилії і амфібії відмінно почувають себе там, де ссавці і птахи бояться ступити й крок. Вас чекає знайомство з комодськими варанами, морськими зміями, африканською жабою-биком, отруйними ящірками та іншими екзотичними плазунами.

3. Ссавці / Mammals[ред. | ред. код]

Ссавці володіють рядом безсумнівних переваг: високим рівнем розвитку нервової системи, жіворідністью з вигодовування дитинчат молоком, а також досконалою системою теплорегулювання. Але головна перевага ссавців в силі сімейних зв'язків. Ви зможете дізнатися про життя тюленів, полярних ведмедів, сурикатів, слонів, горбатих китів та інших тварин.

4. Риби / Fish[ред. | ред. код]

Океани — складне середовище проживання, і деякі види риб знаходять дивовижні способи виживання. У Вас є унікальна можливість зануритися в загадковий світ цих незвичайних істот, таких як летючі риби, морські дракони, восьминоги, анчоуси і багато інших.

5. Птахи / Birds[ред. | ред. код]

Птахам доступні простори неба. Вони можуть подорожувати швидше і далі за інших тварин і проникати в будь-які куточки планети. Але заради цієї свободи протягом усього життя птахам доводиться долати безліч труднощів.

6. Комахи / Insects[ред. | ред. код]

На землі більше видів комах, ніж усіх інших тварин разом узятих. Але через їх дрібні розміри ми рідко помічаємо, наскільки вони дивні. Щоб зрозуміти, як вони влаштовані, потрібно проникнути у їхній світ.

7. Мисливці та здобич / Hunters And Hunted[ред. | ред. код]

Життя тварин відбувається в постійній боротьбі між хижаком і жертвою. Кожній стороні, щоб вижити, потрібно перехитрити і перемогти іншу. Перемога для мисливця — це їжа. Для жертви — це шанс прожити ще один день. Перед Вами історії протистоянь гепарда і зебри, горностая і кролика, гримучої змії і каліфорнійської білки, косатки і тюленя.

8. Істоти глибин / Creatures of the Deep[ред. | ред. код]

Мільярди років океан був єдиним місцем на планеті, де існувало життя. Нащадки тих давніх істот дожили і до наших днів. Це господарі глибин — кальмар Гумбольдта, гігантський тихоокеанський восьминіг, краб-павук та інші.

9. Рослини / Plants[ред. | ред. код]

Як і тварини, рослини постійно борються за їжу і рятуються від ворогів. Вони вміють обманювати і навіть іноді полюють. Вас чекає розповідь про дуже незвичайних представників рослинного світу — венерину мухоловку, драконяче дерево, бамбук, котячий пазур та інших.

10. Примати / Primates[ред. | ред. код]

Це розповідь про світ приматів — найрозвиненіших представників класу ссавців: горилу, орангутана, шимпанзе, снігових мавп та інших. Примати можуть вирішувати складні завдання, ділитися думками та ідеями, а також будувати тривалі стосунки.

Посилання[ред. | ред. код]