Kalki Avatar ve Muhammed sahib (kitap) - Vikipedi

Kalki Avatar ve Muhammed sahib (Sanskritçe: कल्कि अवतार और मुहम्मद साहिब) Hint Sanskrit Pundit Ved Prakash Upadhyay[1][2] tarafından yazılmış bir kitap. 1969 yılında, kitap Saraswati Vedanta Prakash Sangha tarafından yayımlandı.[3][4][5] Bu kitap Hindu avatar Kalki olarak Hindu kutsal İslam peygamberi Muhammed'in varlığını iddia ediyor.[5]

İslami eleştiri[değiştir | kaynağı değiştir]

Suudi Arabistan'daki Medine İslam Üniversitesi'nde Hinduizm üzerine ileri araştırmalar ve çalışmalar yapmış olan Bangladeşli İslam alimi Ebubekir Muhammed Zekeryia, Atharvaveda'nın 20. cildinin 127. Atharvaveda'nın özü Hayır, öngörülen kısım ve sonraki bağlantılar olduğunu iddia ediyor ve Hinduların kutsal kitaplarındaki Allopanishad'ı yazarak İmparator Ekber'i pohpohlama girişimiyle başlayarak, Bhavishya Purana'nın Hindu alıntılarından tamamen uydurulmuş ve insan yapımı olduğunu iddia ediyor. Ek olarak, Vedalar da dahil olmak üzere tüm Hindu kutsal yazılarının, yerli Hint Münzevilerinin veya siyahların dini olan İran'dan Nuh'un oğlu Yafet'ten gelen Shetanga Aryanlarının inançlarının daha sonraki uyarlamaları olduğu iddia edilir. Hindistan'ın bölgesel yerli dinlerinden Nuh'un oğlu Ham'ın soyundan geldiğini ve Budizmin karışımında yeni bir biçim kazandığını iddia etmekte ve Hindu metinlerinin Tanrı'nın veya Allah'ın tektanrıcılığını içermediğinden hiçbir şekilde bağdaşmadığını söylemektedir. İslam'ın orijinal ilkeleri değil, daha çok panteist Advaita Vedanta felsefesinin Wahdatul Ujud veya Tasavvuf Arap bir formu doğdu ve Hinduizm, İslami açıdan adaptasyoncu ve bağdaştırıcı bir doktrin olarak kurulduğundan beri Hindu kutsal metinlerinin tümü ilahi ve insan yapımı Arya literatürü değildir ve Kalki'nin bu kitapta Muhammed'e atfedildiği doktrininin yanlış ve kurnazca bir girişim olduğunu iddia etmiştir.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "OUR DIALOGUE * Kaliki Avtar". Islamic Voice. Kasım 1997. 3 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2016. 
  2. ^ ""Kalki Avatar ", the leader of the whole universe, Prophet Mohammad Sahib - Pandit Ved Prakash". Times of Urdu. 1 Ocak 2016. 24 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2016. 
  3. ^ Vidyarthi, Abdul Haq (1990). Muhammad in World Scriptures. Adam Publishers. 
  4. ^ Abdul Haq Vidyarthi, U. Ali (1990). Muhammad in Parsi, Hindu & Buddhist Scriptures. IB. 
  5. ^ a b "Muhammad in Hindu scriptures". Millî Gazette. 28 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2014. 
  6. ^ "প্রশ্ন : হিন্দু ধর্মে ভবিষ্যৎবাণী কোথায় থেকে আসলো? শাইখ প্রফেসর ড. আবু বকর মুহাম্মাদ যাকারিয়া". YouTube. 22 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]