Google Sites - Vikipedi

Google Siteler
SahipGoogle
URLSitesi
Site türüÜcretsiz web barındırma hizmeti
Kullanılabilir dil(ler)Çokdilli
Başlama tarihi28 Şubat 2008 (16 yıl önce) (2008-02-28)

Google Siteler, Google tarafından sunulan Google Apps üretkenlik paketinin bir parçası olarak, yapılandırılmış bir viki ve Web sayfası oluşturma aracıdır. Google Sitelerin amacı herkesin bir ekip odaklı bir site oluşturmak mümkün olabilmesi ve birden fazla kişinin iş birliği ve dosyalarınızı paylaşabilmesidir.[1]

Google Siteler, adı ve bir yazılım şirketi tek ürün olarak HotSpot başladı, kurumsal sosyal yazılım teklif ediyordu. şirket, Excite kurucuları Joe Kraus ve Graham Spencer tarafından kurulmuştur. 2006 yılı Şubat ayında, JotSpot İşletme 2.0 parçası, "Next Net 25" adlandı ve 2006 yılı Mayıs ayında, bu InfoWorld'den "15 Start-ups to Watch" biri olarak onurlandırıldı.[2] Ekim 2006 yılında Google tarafından satın alındı. Google, 2007 yılında Google Site sunucularına.Google Page Creator kullanarak oluşturduğunuz web sayfalarının uzun bir veri geçişi açıkladı. (Aynı zamanda "Google Sayfalar" olarak da bilinir) 28 Şubat 2008 günü, Google Siteler HotSpot teknolojisi kullanılarak açıldı. Hizmet ücretsiz, ama kullanıcılar Google bir etki alanı adı için 10 $, gereklidir. Ancak, 21 Mayıs 2008 tarihi itibarıyla, Google Sites ücretsiz olarak, ayrı ayrı Google Apps ve bir etki alanı için gerek kalmadan kullanılabilir hale geldi. Haziran 2016 yılında, Google tam bir Google Siteler platformunu yeniden tanıttı. Yazma zamanda, bu deneye tercih eden Apps müşterileri için sınırlı bir deneme olarak kullanılabilir.

Google Sitelerin özellikleri:[3]

  • Özel Alan Adı Eşleme - İş hesapları için kişisel Google Accounts ve Google Apps sahipleri. Birinin alan adının ve CNAME kayıtlarını değiştirme erişimi olmalıdır.
  • Çok-katmanlı İzinleri ve Erişilebilirlik - Google Sites içinden izinleri üç seviyesi vardır: Sahibi, Editör ve Görüntüleyici. Sahiplerinin tasarım ve tüm Google Sitesinin içeriğini değiştirmek için tam izinlere sahip, oysa editörler sitenin tasarımı değiştiremezler. İzleyiciler sadece siteyi görüntüleyebilir ve herhangi bir değişiklik metin veya başka yapması için izin verilmez.

Uzatmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Gadjetler- bir sitede gömülü olabilir XML modülleri ve özel CSS ve JavaScript içerebilir. Gadgets iki amacı gerçekleştirir:
  1. Ayırma veya Soyutlama - özel kod ayrı bir dosyaya soyutlanmış edilebilir.
  2. Yeniden Kullanım - kamuya yayınlanan aynı gadget birden çok site tarafından yeniden kullanılabilir.
  • HTML Kutusu - özel HTML, CSS ve JavaScript gömme izin verir, ancak aşağıdaki sınırlamalarla birlikte.[4]
  1. bir HTML Kutusu etkileşim veya diğer HTML Kutular dahil dış kod başvuruda bulunamaz
  2. Betik dili başka bir komut dosyası, görüntü veya bağlantı etiketleri oluşturamıyor

Sınırlamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 100 MB depolama (Ücretsiz bir hesap için) ve 10 GB Google Apps kullanıcıları için depolama.[5]
  • Cascading Style Sheets (CSS) veya JavaScript hiçbir açık kullanımı olmur. JavaScript gömülü gadget sınırları veya HTML kutusu içinde kullanılabilir. . Inline CSS web sayfası içeriği alanı içinde kullanılabilir.
  • Sınırlı e-mağaza yetenekleri, bir alışveriş sepeti eklemek için Google i-mağaza gadget kullanmak zorunda. Amazon.com gibi bir üçüncü taraf e-mağaza sağlayıcı iframe veya "Google Hemen Al" düğmesini kullanır.
  • HTML kodlamanın sınırlı kullanımı. HTML kontrol ve kaydedildiğinde değiştirilir, Javascript Caja Proje ile güvenli yapılır. CSS-ye tema şablonları dahil edilemez; Ancak, satır içi CSS web sayfası içeriği alanı içinde kullanılabilir.
  • Google Sayfalar yaptığı gibi artık .html / .htm Web sayfaları hizmet vermemektedir. Daha önce Google Sayfaları barındırılan tüm statik HTML Web sayfaları Google Sitelere geçirilebilir, ancak kullanıcılar daha sonra, bunları yanı sıra, Taşınabilir Belge Biçimi (PDF) ya da diğer geçirilmiş dosyaları erişebilir, onları görmek için dosyaları indirmek gerekir.
  • Google Sitelerde barındırılan siteler Google Hizmetleri engellenen ülkelerin sakinlerine mevcut değildir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2008. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2016. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2016. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]