بیش‌پروردگی ماهیچه قلب - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

بیش‌پروردگی ماهیچه قلب
نام‌های دیگرAsymmetric septal hypertrophy; idiopathic hypertrophic subaortic stenosis; hypertrophic obstructive cardiomyopathy (HOCM)[۱]
تخصصپزشکی قلب، بیماری ماهیچه قلب
نشانه‌هااحساس خستگی، ورم، تنگی نفس، درد قفسه‌سینه، غش کردن[۱]
عوارضنارسایی قلب، آریتمی قلب، ایست قلبی[۱]
علتژنتیک، بیماری فابری، آتاکسی فردریش، بعضی از داروها[۱]
روش تشخیصنوار قلب، پژواک‌نگاری قلب، تست استرس، تست ژنتیک
تشخیص افتراقیبیماری هایپرتنسیو قلب، تنگی دریچه آئورت، قلب ورزشکار
درماندرمان دارویی، implantable cardiac defibrillator، جراحی
دارومسدودکننده گیرنده آدرنرژیک بتا، ادرارآور، دیزوپرامید
پیش‌آگهیریسک مرگ سالانه کمتر از ۱٪ (با درمان)
فراوانی۱ در ۵۰۰ انسان[۱]
طبقه‌بندی و منابع بیرونی
پیشنت پلاسبیش‌پروردگی ماهیچه قلب

بیش‌پَروردگی ماهیچه قلب [۲]‎ یا کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک (به انگلیسی: Hypertrophic cardiomyopathy) به اختصار: HCM، وضعیتی است که در آن بخشی از قلب بدون دلیل مشخص بیش‌پرورده (دچار هیپرتروفی) و بنابر این ضخیم می‌شود. بیماری ماهیچه قلب (کاردیومیوپاتی) در نوع بیش‌پرورده (هیپرتروفیک)، کشنده‌ترین نوع از بیماری‌های ماهیچه‌ای قلب است.

در این حالت، تیغه میان‌بطنی به طرف چپ بیش‌پرورده شده و راه خروجی آئورت را مسدود می‌کند. این امر باعث کاهش توانایی قلب به پمپاژ خون به‌طور مؤثر می‌شود. علایم آن از بدون علامت تا احساس خستگی، ورم پا، تنگی نفس و نیز درد قفسه‌سینه یا غش کردن متغیر است.[۱] عوارض شامل نارسایی قلب، آریتمی قلب (کژآهنگی) و ایست قلبی است. تدابیر درمانی شامل تعیین و درمان علل زمینه‌ای و استراحت، رژیم غذایی کم‌سدیم و کنترل ضربان نامنظم می‌باشد. فرد مبتلا به بیش‌پروردگی ماهیچه قلب باید از بی‌آب ماندن بدن جلوگیری کند و ممکن است به بتا بلاکرها برای حفظ برون‌ده قلبی و به حداقل رساندن خطر انسداد مجاری خروجی بطن چپ نیاز داشته باشد.

منابع[ویرایش]

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ ۱٫۳ ۱٫۴ ۱٫۵ «What Are the Signs and Symptoms of Cardiomyopathy?». NHLBI. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ ژوئیه ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱۳ مارس ۲۰۲۰.
  2. واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان ایران