ویکی‌پدیا:نظر سوم - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

این صفحه یک سیاست یا رهنمود نیست. نظر سوم یک مسیر غیررسمی و غیراجباری است تا ویرایشگرانی که بر سر محتوای مقاله‌ای اختلاف یا درگیری ویرایشی دارند بتوانند نظر شخص سومی را جویا شوند.


نظر سوم روشی است برای درخواست نظر شخص سوم طی اختلاف نظر بین دو ویرایشگر. زمانی که دو ویرایشگر نمی‌توانند به تفاهم برسند هر کدام می‌تواند این اختلاف نظر را در اینجا فهرست کند تا نظر شخص سومی را بخواهد. روال نظر سوم نیازمند حسن نیت و حفظ نزاکت از سوی طرفین درگیر است.

این صفحه در درجهٔ نخست برای حل غیر رسمی اختلاف نظرهایی است که تنها دو ویرایشگر در آن درگیرند. اگر اختلاف نظرهایی که تعداد بیشتری از کاربران را درگیر کرده‌اند از طریق بحث در صفحهٔ بحث حل نشوند، شما می‌تواند قدم‌های دیگر در روند حل اختلاف را طی کنید. غیر رسمی بودن روند برتری اصلی آن نسبت به روش‌های رسمی حل اختلاف به شمار می‌رود.

پاسخ‌دهندگان از این که نتیجهٔ اختلاف نظر در صفحهٔ بحث مقاله یا صفحهٔ بحث خودشان اطلاع داده شود استقبال می‌کنند. ما مشتاقیم بدانیم که آیا نتیجه مثبت بوده یا خیر، و این به حفظ و بهتر کردن استانداردهای کارمان کمک می‌کند.

اگر شما نظر سوم ارائه می‌کنید، لطفاً صفحهٔ کاربری خود را در ردهٔ رده:ارائه‌دهندگان نظر سوم قرار دهید (مثلاً با استفاده از جعبهٔ کاربر {{کاربر نظر سوم}}).

نحوهٔ فهرست کردن یک اختلاف نظر[ویرایش]

مطمئن شوید که قبل از اضافه کردن درخواست در اینجا، به عنوان اولین قدم، در مورد اختلاف نظر در صفحهٔ بحث کاملاً گفتگو کرده‌اید. نظر سوم تنها برای مواردی است که دو کاربر شرکت‌کننده در بحث نتوانند به نتیجه برسند. در این حالت می‌توانید اختلاف نظر را در بخش «اختلافات جاری» در زیر اضافه کنید.

اگر بیش از دو نفر در بحث شرکت دارند، استفاده از این صفحه (نظر سوم) مناسب نیست. لطفاً روش‌های حل اختلاف را دنبال کنید یا ویکی‌پدیا:درخواست برای نظر را بیازمایید.

به هیچ وجه در این صفحه بحث نکنید، گفتگوها باید در صفحهٔ بحث مربوطه انجام شوند.

دستورالعمل زیر را برای ایجاد درخواست دنبال کنید:

  • درخواست جدید را با علامت # آغاز کنید و آن را زیر درخواست‌های قبلی قرار دهید، تا شماره‌بندی و توالی زمانی فهرست حفظ شود.
  • درخواست شما باید شامل موارد زیر باشد:
    • پیوندی به بخش مورد نظر در صفحهٔ بحث که به موضوع مورد نظر می‌پردازد.
    • توضیحی مختصر و بی‌طرفانه از اختلاف نظر که بیشتر از یک یا دو خط نباشد. تلاش نکنید که در این توضیح استدلالی له یا علیه یکی از طرفین بیاورید.
    • متن را با افزودن پنج مدک (~~~~~) امضا کنید، تا تاریخ و ساعت، بدون نام کاربری شما، افزوده شود. این کار به حفظ بی‌طرفی کمک می‌کند.
  • تلاش کنید (تا جای ممکن) درخواستتان به گونه‌ای باشد که از جانب هر دو طرف بحث به نظر برسد.
مورد نمونه:
# [[بحث:فهرست امریکایی‌های اهل کوبا#تمیزکاری فهرست]]. اختلاف نظر در مورد سرشناسی اسم‌های اضافه شده به فهرست ~~~~~

درخواست‌هایی که یک سال از زمان مطرح شدنشان بگذرد و کسی تمایلی به پاسخ‌دادن به آن‌ها نشان ندهد را می‌توان از فهرست حذف کرد. اگر درخواست شما به این دلیل حذف شده است (دلیل حذف‌شدن درخواستتان را در تاریخچه نگاه کنید) می‌توانید دوباره آن را به فهرست بیفزایید.

اختلافات جاری[ویرایش]

  1. بحث:پشتون‌ها#انتساب قوم پشتون به یهودیت پاراگراف ترجمه شده از ویکیپدیای انگلیسی که علیرغم ارجاعات درونی و بیرونی، مکرراً خنثی سازی شده است. ‏۱۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۵۹ (UTC)
  2. بحث:رضاشاه#در_فرهنگ_عامه اشاره به ترانهٔ رضا خان (ترانه) در بخشی به عنوان «در فرهنگ عامه» ‏۲۲ آوریل ۲۰۲۱، ساعت ۰۱:۵۱ (UTC)
  3. بحث:مسافران_(فیلم_۱۳۷۰)#ارجاع_به_یوتیوب ارجاع به یوتیوب در مقاله. ‏۱۱ ژوئن ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۱۴ (UTC)
  4. بحث:مخالفت‌ها با فرگشت نیازمند تصمیم گیری برای بهتر بودن کدام مقدمه برای مقاله‏۲۴ ژوئن ۲۰۲۱، ساعت ۱۲:۴۷ (UTC)
  5. بحث کاربر:ShewanKara#جدال بر سر مطالب کردی جدال بر سر مقالات کُردیِ جمهوری مهاباد، کردسازی، ملی‌گرایی کردی و پرچم کردستان که در آن قوانین بی‌طرفی ویکی‌پدیا نقض شده است و مطالبی با منابع نامعتبر و ضعیفِ جانبدارانه نوشته شده است. ‏۲۲ اوت ۲۰۲۱، ساعت ۱۵:۳۸ (UTC)
  6. بحث:ایلام#چرا_تغییرات_اعمال_نشد؟ بحث در مورد حذف یک مطلب در این مقاله. Rohalamin (بحث) ‏۲۳ اکتبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۲:۲۹ (UTC)[پاسخ]
  7. بحث:محمد#تعدیل مقاله واگرادانی های مکرر ‏۲۰ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۶:۰۴ (UTC)پ
  8. بحث:داگی استایل#تصویر نامناسب بحث دربارۀ حذف یک محتوای تصویری در این مقاله. بوراندخت (بحث) ‏۲۱ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۰۶ (UTC)[پاسخ]

ارائهٔ نظر سوم[ویرایش]

  • نظر سوم باید بی‌طرفانه باشد. اگر شما قبلاً در ارتباط با مقاله یا ویرایشگرانی که اختلاف دارند اقدامی کرده‌اید که ممکن است پاسخ شما را جهت‌دار کند، از ارائهٔ نظر سوم در مورد آن اختلاف نظر بپرهیزید.
  • اظهارات طرفین را بخوانید.
  • نظر سوم را بی‌پروا ارائه نکنید. در برخی موارد نظر شما ممکن است تعادل را به یک طرف سوق دهد، در حالی که در برخی موارد هر دو طرف ممکن است دلایل قابل قبولی ارائه کرده باشند، یا شما با هر دو مخالفت کنید.
  • نظر سوم را در صفحهٔ بحث مقاله ارائه کنید، نه در این صفحه. نظرتان را مانند معمول با استفاده از چهار مدک (~~~~) امضا کنید.
  • نظرتان را با نزاکت و بدون پیش‌داوری ارائه کنید.
  • صفحه‌هایی که در آن‌ها نظر سوم را ارائه کرده‌اید برای چند روز در فهرست پیگیری‌های خود نگه دارید. معمولاً صفحه‌هایی که در اینجا فهرست می‌شوند توسط عدهٔ کمی پیگیری می‌شوند.
  • اگر برایتان روشن نیست که اختلاف نظر در کجاست، {{جا:ارائه نظر سوم|نام کاربری خودتان}} را در یک بخش جدید در صفحهٔ بحث مقاله اضافه کنید.
  • در مورد درخواست‌های نظر سوم که از دستورالعمل بالا پیروی نمی‌کنند، می‌توانید فرد درخواست‌کننده را با استفاده از {{درخواست نادرست نظر سوم}} در جریان بگذارید.
  • در زمان ارائهٔ نظر سوم، لطفاً درخواست مربوط به آن را از این صفحه بردارید و در خلاصهٔ ویرایش مشخص کنید که کدام درخواست را برداشتید و چند مورد دیگر باقی مانده‌است. این کار باعث می‌شوند که دیگر داوطلبان کمتر دوباره‌کاری کنند.
  • اگر برچسب {{ارائه نظر سوم}} استفاده شده‌است، این برچسب را از مقاله و/یا صفحهٔ بحث آن بردارید.