نسل سامپو - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نام معنی خیر مورد
سامپو سدائه نسل سه ۱ دوران عاشقی
۲ ازدواج
۳ زایمان
اوپو سدائه نسل پنج بیخیال ۴ استخدام
۵ مالکیت خانه
چلیپو سدائه نسل هفت بیخیال ۶ روابط بین فردی
۷ امید
گوپو سدائه نسل نه بیخیال ۸ سلامتی
۹ ظاهر فیزیکی
سیپو سدائه/ وانپو سدائه نسل ده بیخیال/
نسل سراسر بیخیال
۱۰ زندگی

نسل سامپو (کره‌ای삼포세대; هانجا三抛世代; لاتین‌نویسی اصلاح‌شدهsamposedae) یا نسل سه بیخیال یک واژه جدید در کره جنوبی است و به نسلی اشاره می‌کند که بیخیال داشتن دوران مهرورزی، ازدواج و داشتن بچه شده‌اند. بسیاری از نسل جوان در کره جنوبی به دلیل فشارهای اجتماعی و مشکلات اقتصادی مانند افزایش هزینه‌های زندگی، پرداخت شهریه و کمبود مسکن مقرون به صرفه، نیل به این سه چیز را رها کرده‌اند.[۱] در ادامه اوپو سدائه یا "نسل پنج بیخیال" علاوه بر سه مورد قبلی قید اشتغال و مالکیت خانه را نیز زده‌اند. چیلپو سدائه ("نسل هفت بیخیال") موصوف افرادیست که قید روابط میان‌فردی را زده‌اند، گوپو سدائه ("نسل نه بیخیال") علاوه بر این‌ها سلامت جسمی و آراستگی ظاهری را نیز رها کرده‌اند. سرانجام، سیپو سدائه ("نسل ده بیخیال ") یا وانپو سدائه ("نسل سراسر بیخیال ") با دست کشیدن از زندگی به اوج خود می‌رسد.[۲] نسل سامپو مشابه نسل ساتوری در ژاپن است.[۳]

ریشه‌های واژه[ویرایش]

این اصطلاح توسط تیم گزارش‌های ویژه کیونگ هیانگ شینمون در سال ۲۰۱۱ در نشریه «صحبت دربارهٔ دولت رفاه» استفاده شد.[۴] آنها اعضای نسل سامپو را افرادی با مشاغل ناپایدار، محکوم به پرداخت وام‌های دانشجویی گران، ناآماده برای آغاز حرفه و غیره تعریف کردند که بدون هیچ چشم‌انداز روشنی ازدواج و فرزندآوری را به تعویق انداخته‌اند.[۵] این گزارش استدلال می‌کند که هزینه‌های تشکیل خانواده در کره جنوبی به دلیل تصمیم دولت برای واگذاری تأمین رفاه اجتماعی به خود خانواده‌ها بسیار زیاد گردیده. بر اساس این گزارش، ظهور نسل سامپو نشان می‌دهد که ساختار خانواده سنتی با سرعت نگران‌کننده‌ای در حال فروپاشی است. این کلمه و تعریف آن به سرعت در رسانه‌های مختلف و اینترنت کاربردی شد. این اصطلاح به معنای «نسل سه بیخیال» معروف است که به سه چیز اشاره دارد که نسل سامپو از آنها دست کشیده: مهرورزی، ازدواج و فرزندان.

رویکرد جدید اقتصادی ازدواج[ویرایش]

با توجه به این اصطلاح، نرخ ازدواج کره‌ای‌ها در حال تغییر است. به گفته مؤسسه مشاوره ازدواج Duo، بیش از ۳۴ درصد از ۱۴۴۶ زن مورد بررسی، توانایی مالی و شغل را در انتخاب همسر آینده در اولویت قرار داده‌اند و ۳۰ درصد بیشترین اهمیت را به شخصیت و ۹ درصد به ظاهر دادند. در جامعه مدرن، مجرد بودن مسلماً به مشکلی بزرگتر از بیکاری تبدیل شده‌است، نه به این دلیل که افراد نتوانسته‌اند شغل مناسب را برآورده کنند، بلکه به این دلیل که قدرت اقتصادی لازم برای ازدواج و تشکیل خانواده خود را ندارند.[۶]

پژوهش[ویرایش]

دلیل وجود نسل سامپو در کره جنوبی[ویرایش]

دلایل پیوستن به نسل سامپو[۷]
%
پولی برای پس‌انداز نیست
۵۳٫۵
با اینکه پول دارد باز هم شرایط سخت است
۴۲٫۱
یافتن کار دشوار است
۳۳٫۱
حق مسکن پرداختی پایین است
۳۲٫۱
بدهی شخصی بالاست
۱۶٫۸

مسائل مشابه در کشورهای دیگر[ویرایش]

  • در ایالات متحده، بسیاری از نسل هزاره و اواخر نسل ایکس نیز به نسل بومرنگی تعلق پیدا می‌کنند، جوانانی که علی‌رغم سن بالا در خانه والدینشان زندگی می‌کنند. این موضوع یک پدیده اجتماعی عمدتاً ناشی از نرخ بالای بیکاری همراه با رکودهای مختلف اقتصادی است و به نوبه خود بسیاری از فرزندان نسل بومرنگ به دلیل مشکلات اقتصادی، روابط عاشقانه و ازدواج را به تعویق می‌اندازند.
  • در ژاپن، از حدود سال ۲۰۱۰ نسل جوان ۱۰ تا ۲۰ ساله[۸] " نسل ساتوری " نامیده می‌شود. آنها شبیه به "نسل سامپو" هستند. به‌طور معمول، آنها علاقه ای به اقلام لوکس، سفرهای خارج از کشور، پول و مشاغل موفق ندارند.[۹]
  • در اروپا اصطلاحات و گروه‌های متعددی قابل مقایسه با «نسل سامپو» وجود دارد. در یونان به آنها نسل ۷۰۰ یورویی می‌گویند. این جوانان اغلب در مشاغل موقتی کار می‌کنند که حداقل حقوق آن ۷۰۰ یورو در ماه دریافت است. این اصطلاح در سال ۲۰۰۸ بروز پیدا کرد.[۱۰]
  • در چین، یک پدیده محبوب به نام " تانگ پینگ " یا تخت دراز کشیدن بروز کرده، اصطلاح موصوف جوانان چینیست که انتظار جامعه از آنها را برای کار زیاد و طاقت فرسا و کاهش توقعاتشان به چالش می‌کشند.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. baek, Jeongseon (2012). Things I wish I had known before debt(빚지기 전에 알았다면 좋았을 것들). media will.[پیوند مرده]
  2. "[Column] "Hell Joseon" -- a country where sleepless toil brings no mobility". The Hankyoreh. October 6, 2015. Archived from the original on April 12, 2016. Retrieved December 30, 2016.
  3. hwang, minsoo (2011). Sampo generation(삼포세대). sangwon. ISBN 8996061840.
  4. "볼보, 대량해고에도 파업은 없었다". Kyunghyang Shinmun (به کره‌ای). 2011-06-07. Archived from the original on 2021-02-09. Retrieved 2015-11-12.
  5. "취업준비생 이별 이유 1위…삼포세대의 비극" [The best reason for breakup of young applicant...tragedy of Sampo Generation]. Segye Ilbo. 2013-06-19. Archived from the original on 2014-11-13. Retrieved 2013-10-27.
  6. Kim, Da-Ye. "New economics of tying the knot". The Korea Times. Retrieved 5 Feb 2012.
  7. Park, Hyejeong (2012-02-01). "20's and 30's, four in every 10 people "I'm a Sampo Generation (20~30대 10명중 4명 "나는 삼포세대")". asia economy. Archived from the original on 2014-12-28. Retrieved 2013-12-01.
  8. Michael Hoffman, Life is too short for an undesirable satori Japan Times, 2013/03/31
  9. "Life is too short for an undesirable satori". Archived from the original on 2021-02-09. Retrieved 2015-10-11.
  10. Kim, Soonbae (2008-12-23). "유럽사회 흔드는 '700유로 세대'" [700 Euro Generation Shakes Europe Society]. Hangyeorye. Archived from the original on 2013-12-15. Retrieved 2013-12-15.