مهسا جاور - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

مهسا جاور
مهسا جاور در المپیک ۲۰۱۶
اطلاعات شخصی
زاده۲۲ اردیبهشت ۱۳۷۳
زنجان
قد۱۷۳ سانتیمتر (۵ فوت ۸ اینچ)
وزن۶۲ کیلوگرم
ورزشی

مهسا جاور (زاده ۲۲ اردیبهشت ۱۳۷۳در زنجان) قایقران زن روئینگ اهل ایران است.[۱] وی تنها سهمیه قایقرانی روئینگ ایران در بازیهای المپیک تابستانی ریو ۲۰۱۶ را کسب کرد و در این مسابقات در رده بیست و هشتم قرار گرفت.[۲][۳] او به همراه زینب نوروزی برای اولین در تاریخ ورزش ایران در رشته قایق دو نفره موفق به کسب سهمیه المپیک شدند.[۴][۵][۶]

زندگی شخصی[ویرایش]

مهسا جاور با مدال‌آور ووشو، محسن محمدسیفی ازدواج کرد و یک دختر به دنیا آوردند. اما پس از مدتی این زوج از یکدیگر جدا و طلاق گرفتند.[۷] محسن محمدسیفی اعلام کرد تا آبان ۱۴۰۲ بیش از چهار میلیارد مهریه پرداخته اما هنوز هم درگیر پرداخت مهریه است و دربارهٔ آن می‌گوید: " یکسری اتفاقات در زندگی‌ام افتاد و بخشی از آن بحث جدایی از همسر سابقم بود. آن خانواده ول‌کن داستان نیستند و اذیت می‌کنند و به روش‌های مختلف فشار می‌آورند و مطمئنم حتی راضی نبودند در بازی‌های آسیایی مدال بگیرم.[۷] چند روز پیش در فضای مجازی اعلام کردم که خودم درخواست جدایی دادم و نزدیک چهار میلیارد نیز پول پرداخت کردم. دیگر یک آدم باید چه کار کند تا دست از سرش بردارید. "[۷]

حضور در بازی‌های آسیایی[ویرایش]

او توانست در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ به میزبانی کره جنوبی، اینچئون به همراه سولماز عباسی، حمیرا برزگر و نازنین ملائی در ماده چهار نفره جفت پاروی سبک‌وزن بانوان، به جایگاه سوم و نشان برنز بازی‌ها دست یابد.[۸][۹]او در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا مدال نقره روئینگ را بدست آورد.[۱۰] جاور همچنین در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ موفق به کسب دو مدال نقره در بخش دونفره دو پارو و چهارنفره دو پارو شده‌ است.[۱۱][۱۲]

قهرمانی آسیا ۲۰۱۶[ویرایش]

مهسا جاور پس از حضور در المپیک ۲۰۱۶ ریو به مسابقات آسیایی چین اعزام شد. مهسا جاور در روئینگ تک‌نفره سنگین‌وزن بانوان با حریفانی از سنگاپور، چین تایپه، کره، چین و تایلند رو به رو شد و در نهایت با کسب رده سومی صاحب مدال برنز شد. در روئینگ چهارنفره تک پاروی سنگین‌وزن بانوان نیز تیم ایران با ترکیب نازنین ملائی، نازنین رحمانی، مهسا جاور و فرحناز عشقی در رده سوم آسیا ایستاد و مدال برنز کسب کرد.

پانویس[ویرایش]

  1. «گپ دوستانه با زوج قهرمان ورزش ایران». ایسنا. ۱۲ دی ۱۳۹۴.
  2. «روزنامه اطلاعات» (PDF). web.archive.org. ۲۰۱۹-۰۸-۲۳. بایگانی‌شده از اصلی (PDF) در ۲۳ اوت ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۳.
  3. «رتبه نهایی مهسا جاور در المپیک ریو مشخص شد». مشرق نیوز. ۲۰۱۶-۰۸-۱۲. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۳.
  4. «کسب اولین سهمیه قایق دونفره درتاریخ قایقرانی ایران».
  5. «مهسا جاور پس‌از تاریخ‌سازی: زوج من و زینب به‌موقع کشف شد». ایسنا. ۲۰۲۴-۰۴-۲۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۴-۲۵.
  6. «کسب اولین سهمیه قایق دونفره در تاریخ قایقرانی ایران - تسنیم». خبرگزاری تسنیم | Tasnim. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۴-۲۴.
  7. ۷٫۰ ۷٫۱ ۷٫۲ TABNAK، تابناک | (۲۰۲۳-۱۱-۱۲). «ماجرای طلاق دو قهرمان ایرانی و مهریه ۴ میلیاردی». fa. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۱-۱۲.
  8. اینچئون با ۹ مدال رنگارنگ برای قایقرانی ایران به پایان رسید بایگانی‌شده در ۱۰ اکتبر ۲۰۱۴ توسط Wayback Machine وبگاه فدراسیون قایق‌رانی ایران
  9. «بیوگرافی محسن محمد سیفی و مهسا جاور». دایان. ۲۰۲۲-۱۰-۲۹. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۹-۰۵.
  10. «JAVAR Mahsa | Asian Games 2018 Jakarta Palembang». Asian Games 2018 Jakarta Palembang (به انگلیسی). بایگانی‌شده از اصلی در ۲۳ اوت ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۸-۲۳.
  11. «نقره چهار نفره روئینگ بانوان بازی‌های آسیایی نیز نصیب دختران زنجانی شد». ایسنا. ۲۰۲۳-۰۹-۲۵. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۴-۲۴.
  12. «کسب اولین مدال کاروان ایران در بازیهای آسیایی توسط بانوان قایقران». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۲۳-۰۹-۲۴. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۴-۲۴.

پیوند به بیرون[ویرایش]