مصطفی جنگی‌زهی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

مصطفی جنگی زهی
اطلاعات شخصی
زاده۱۶ مرداد ۱۳۳۳
درگذشته۳۰ دی ۱۳۹۰
محل اقامتروستای حاجی‌آباد
دورانعالم معاصر اهل سنت
مذهبسنی
پیشهامام مسجد خضرای راسک

مولوی مصطفی جنگی زهی (۱۶ مرداد ۱۳۳۳ - ۳۰ دی ۱۳۹۰) امام جمعهٔ شهر راسک شهرستان سرباز سیستان و بلوچستان بود که در راه چابهار-سرباز توسط عملیات ترور درگذشت. وی یکی از فرماندهان بسیج منطقه[۱] و از مخالفان سازمان جندالله بود.[۲]

زندگی‌نامه[ویرایش]

مصطفی جنگی زهی در در ۱۶ مرداد ۱۳۳۳ خورشیدی در یکی از روستاهای شهرستان سرباز به نام تیغ آب بدنیا آمد. تحصیلات اولیه را نزد پدر دید و برای ادامه تحصیلات در رشته علوم دینی به پاکستان رفت.[۳]

ترور[ویرایش]

هنگامی که وی داشت در راه به روستایش بازمی‌گشت، دو موتورسوار او و همراهش را می‌کشند و از محل می‌گریزند.[۴]

دستگیری عاملان[ویرایش]

وزارت اطلاعات ۲۳ فروردین ۱۳۹۱ خبر داد که ۱۵ تن از عاملان این ترور را دستگیر کرده‌است.

در بخشی از اطلاعیه آمده‌بود:

به استحضار ملت شریف ایران می‌رساند به دنبال ترور ناجوان‌مردانهٔ مولوی شهید مصطفی جنگی زهی از علمای فرهیخته و استکبار ستیز استان سیستان و بلوچستان در زمستان سال گذشته، شناسایی عوامل جنایت‌پیشهٔ این ترور به طور جدی در دستور کار وزارت اطلاعات قرار گرفت. اقدامات اطلاعاتی-امنیتی فشرده و همه‌جانبهٔ سربازان گمنام امام زمان (عج) به ویژه در ادارهٔ کل اطلاعات استان سیستان و بلوچستان، منجر به شناسایی عوامل اصلی آن جنایت گردید و با عملیات برق‌آسای صورت‌گرفته، تاکنون ۱۵ نفر از تروریست‌ها و هسته‌های پیشتیبانی‌کنندهٔ آنها بازداشت شده‌اند.

در این اطلاعیه گفته‌بودند که «مثلث شوم» سازمان منافقین و گرایش‌های انحرافی متصل به وهابیت و کمک‌های مالی آمریکا و بریتانیا و اسرائیل دخالت کرده‌بودند.

در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است:[۵]

وزارت اطلاعات با عرض تسلیت مجدد به بازماندگان آن شهید به‌خون‌خفته هشدار جدی به عوامل پشت پردهٔ آن ترور ناجوان‌مردانه [می‌دهد] و ضمن اعلام این که هرگز نقش هیچ‌یک از اضلاع خبیث این جنایت از یاد نخواهد برد و در موقعیت مناسب به اقدام مقتضی خواهد پرداخت با قاطعیت تأکید می‌نماید با هر گونه سناریویی برای فریب افکار عمومی و غائله‌آفرینی برخورد خواهد کرد.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2012/05/120516_l39_rask_baluchestan_unrest.shtml
  2. مولوی شهید جنگی زهی که بود و چه کرد که شهید شد؟ بایگانی‌شده در ۲ مارس ۲۰۱۴ توسط Wayback Machine خبرگزاری قطره
  3. زندگینامه مولوی مصطفی جنگی زهی
  4. «مولوی مصطفی جنگی زهی امام جمعهٔ اهل سنت شهرستان راسک (سرباز) ترور شد». وب‌گاه رسمی جماعت دعوت و اصلاح ایران. ۳۰ بهمن ۱۳۹۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ مه ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۱۱ آوریل ۲۰۱۲.
  5. «شناسایی و دستگیری عاملان ترور شهید مولوی مصطفی جنگی زهی». واحد مرکزی خبر. ۲۳ فروردین ۱۳۹۱.[پیوند مرده]