فریناز کوشانفر - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

فریناز کوشانفر
زادهٔ۱۹۷۷
تهران،[۱] ایران
محل زندگیسن دیگو، کالیفرنیا
ملیتایرانی–آمریکایی
محل تحصیلدانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس
دانشگاه برکلی
شناخته‌شده برایطراحی نوعی از میکروتراشه‌ها
جایزه(ها)جایزه مخترع جوان سال ۲۰۰۸
پیشینه علمی
شاخه(ها)مهندسی الکترونیک
محل کاردانشگاه رایس
دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو

فریناز کوشانفر (زادهٔ ۱۹۷۷ در تهران) پژوهش‌گر ایرانی–آمریکایی و استاد تمام دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو، است.[۲]زمینهٔ پژوهشی و مطالعاتی او مهندسی کامپیوتر و الکترونیک می‌باشد.

زندگی‌نامه[ویرایش]

کوشانفر از پدری پزشک اهل شمال ایران و مادری تهرانی در تهران زاده و بزرگ شد. وی دورهٔ راهنمایی و دبیرستان را در مدرسه فرزانگان تهران گذرانده‌است.[۱] از کودکی، کوشانفر تحت تأثیر پدربزرگ مادری خود که پزشک و از درجه‌داران ارتش شاهنشاهی ایران بود، قرار داشت. پدربزرگ کوشانفر او را ترغیب به پیگیری «علوم جدید» کرد و با تصویری که از ماری کوری، دانشمند زن فرانسوی، در ذهن داشت، فریناز را به پیگیری فیزیک هسته‌ای تشویق می‌کرد.[۱]

او در سال ۱۹۹۸ از دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی برق موفق به دریافت درجه کارشناسی شد و پس از آن برای ادامه تحصیل راهی ایالات متحده آمریکا شد. وی دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس در رشته برق و کامپیوتر است. پس از آن کوشانفر در در ژانویه سال ۲۰۰۱ راهی دانشگاه برکلی شد و دکترای خود را در برق و کامپیوتر از این دانشگاه دریافت کرد و در همان حال در رشته آمار و احتمال نیز در مقطع کارشناسی ارشد، ادامه تحصیل داد.

وی هم‌اکنون مقیم سن دیگو در کالیفرنیا است، و پس از کسب رتبه استادی در دانشگاه رایس اکنون در دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو مشغول به تدریس است.

افتخارها[ویرایش]

فریناز کوشانفر در سال ۲۰۰۸، جایزه مخترع جوان سال (TR35) را دریافت کرد. این جایزه هر ساله از سوی مجله «تکنولوژی ریویو» دانشگاه ام‌آی‌تی به یکی از ۳۵ مخترع برتر جوان دنیا داده می‌شود.[۳][۴] او به خاطر طراحی نوعی از میکروتراشهها که کاربردهای بسیار گسترده‌ای در صنایعی همچون طراحی و تولید پخش‌کننده‌های چندرسانه‌ای دارد، موفق به دریافت این جایزه شد.

منابع[ویرایش]

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ شیما شهرابی (۱۶ نوامبر ۲۰۱۴). «فریناز کوشانفر؛ نخبه‌ای که قرار بود ماری کوری ایران شود!». ایران‌وایر.
  2. http://aceslab.org/sites/default/files/BIST_PUF_TRNG.pdf
  3. «Rice University's Farinaz Koushanfar named to MIT Technology Review's TR۳۵». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۴ دسامبر ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۱۱ دسامبر ۲۰۰۸.
  4. «Farinaz Koushanfar named to MIT Technology Review's TR35 (August 2008)». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۱ ژانویه ۲۰۰۹. دریافت‌شده در ۱۱ دسامبر ۲۰۰۸.

پیوند به بیرون[ویرایش]