علیرضا نوری - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

علیرضا نوری
نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی
دوره مسئولیت
۷خرداد۱۳۷۹ – ۱۳۸۱
اطلاعات شخصی
زاده۱۳۴۲
اصفهان، ایران
درگذشته۸آبان ۱۳۸۱
جاده چالوس
ملیتایرانی
حزب سیاسیجبهه مشارکت ایران اسلامی
پیشهسیاستمدار

علیرضا نوری (زاده ۸ فروردین ۱۳۴۲ در اصفهان، درگذشتهٔ ۸ آبان ۱۳۸۱)، نماینده اصلاح طلب مردم تهران در مجلس ششم، عضو جبهه مشارکت و پزشک جراح بود.[۱][۲][۳]

زندگی[ویرایش]

علیرضا نوری در هشتم فروردین ماه ۱۳۴۲ در اصفهان متولد شد. علیرضا نوری فرزند هفتم خانواده بود.

علیرضا در این سال‌ها در اصفهان درس می‌خواند و پس از اخذ دیپلم ریاضی در کنکور پزشکی شرکت کرد و در دانشگاه اصفهان پذیرفته شد. او در جنگ ایران و عراق در بسیاری از عملیات‌ها همراه با سه برادر دیگرش شرکت می‌کرد. عبدالله نوری به سمت نمایندگی خمینی در جهادسازندگی افزون بر نمایندگی مجلس شورای اسلامی و ریاست کمیسیون برنامه و بودجه پارلمان معمولاً در زمان عملیات در جبهه جنگ حضور داشت، حسین نوری فرمانده گردان جهاد از ۹۶ ماه جنگ ۸۵ ماه را در جبهه گذراند و مهدی نوری در کنار علیرضا نوری در جنگ حضور داشتند تا اینکه مهدی نوری در عملیات کربلای ۳ کشته شد.

علیرضا نوری در جنگ آر پی جی زن شده بود پس از جنگ قدرت شنوایی‌اش کاهش یافت. دوره درس او از سال ۱۳۶۰ شروع شد و تا سال ۱۳۶۷ ادامه یافت. دوره تخصصی جراحی را آموزش دید و نفر اول بورد تخصصی ایران شد و سپس دوره فوق تخصص عروق را ادامه داد.

سازمان نظام پزشکی به مدت پنج سال در تیر ماه ۱۳۶۵ منحل شد. با مسکوت ماندن فعالیت نظام پزشکی، با پی گیری‌های ایرج فاضل و علیرضا نوری در سال ۱۳۷۱ هفتمین دوره انتخابات برگزار گردید. علیرضا نوری در انتخابات سازمان نظام پزشکی نفر اول شد.

علیرضا نوری به هنگام مرگ عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه بهشتی تهران بود، همان دانشگاهی که بخشی از دوره دانشجویی‌اش را در آنجا و در انجمن اسلامی‌آن سپری کرده بود.[۴][۵][۶]

مجلس ششم[ویرایش]

جبهه مشارکت از جمله گروه‌های دوم خردادی بود که در جریان برگزاری دادگاه عبدالله نوری عنوان کرد از نامزدی وی در انتخابات مجلس شورای اسلامی حمایت می‌کند اما بعدها با توجه به اعلام حکم محکومیت عبدالله نوری تصمیم گرفت از علی‌رضا نوری حمایت کند.

هرچند عبدالله نوری که به دلیل اتهامات مطبوعاتی دارای پرونده قضایی بود، امکان حضور در مجلس ششم را نیافت، ولی برادرش علیرضا نوری با رای بالا، در کنار دیگر چهره‌های سیاسی جبهه مشارکت ایران اسلامی، کارگزاران سازندگی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی توانست نفر سوم تهران پس از محمدرضا خاتمی و جمیله کدیور شود. او ریاست کمیسیون بهداشت مجلس ششم را بر عهده داشت.[۷][۸][۹][۱۰]

تصادف و درگذشت[ویرایش]

علیرضا نوری و مسعود هاشمی زهی، دیگر نمایندهٔ اصلاح‌طلب مجلس ششم، در یک سانحه رانندگی در جاده چالوس کشته شدند.[۱۱][۱۲]

مهدی کروبی، رئیس مجلس ششم، دربارهٔ مرگ علیرضا نوری و مسعود هاشمزهی گفت: «نمی‌دانم چه تقدیری است که نمایندگان مجلس ششم تا این حد در سوگ همکاران خود می‌نشینند»

او در صحن امامزاده علی‌اکبر (چیذر) دفن شد. پس از مرگ علیرضا نوری عبدالله نوری از زندان آزاد شد.[۱۳][۱۴][۱۵]

منابع[ویرایش]

  1. «BBC Persian». بایگانی‌شده از اصلی در ۳۰ مارس ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۳۱ مه ۲۰۱۲.
  2. جزئیات سانحه رانندگی 3نماینده مجلس در جاده چالوس
  3. «پیام تسلیت سازمان ادوارتحکیم وحدت به عبدالله نوری |. : سحام نیوز:». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ مه ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۳۱ مه ۲۰۱۲.
  4. پزشکان گیل » تیتر اول گفتگو گفتگوی صنفی » گفتگو با دکتر ایرج فاضل، رئیس سابق فرهنگستان علوم پزشکی/ فرهنگستان شد دبیرستان!
  5. «1994 || www.pezeshkanomoomigilan.ir». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۳۱ مه ۲۰۱۲.
  6. به یاد علیرضا نوری - Hamsafar | Forums | گزیده خبرها[پیوند مرده]
  7. BBC فارسی - ایران - بازخوانی هشت دوره انتخابات مجلس در جمهوری اسلامی
  8. مجلس ششم: اصلاح‌طلبان آمدند
  9. «pyknet - جهان». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۳۱ مه ۲۰۱۲.
  10. «pyknet - ایران». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۳۱ مه ۲۰۱۲.
  11. «تأکید عبدالله نوری بر اصلاحات ساختاری: روزآنلاین». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۳۱ مه ۲۰۱۲.
  12. «BBC Persian». بایگانی‌شده از اصلی در ۸ دسامبر ۲۰۰۴. دریافت‌شده در ۳۱ مه ۲۰۱۲.
  13. «امامزاده علی اکبر چیذر www.tebyan-zn.ir». بایگانی‌شده از اصلی در ۳۰ ژانویه ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۳۱ مه ۲۰۱۲.
  14. http://vista.ir/article/281256
  15. «مراسم پنجمین سالگرد درگذشت دکتر علیرضا نوری نماینده فقید مجلس ششم پنجشنبه برگزار می‌گردد - ادوار نیوز| سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی ادوار تحکیم وحدت». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۳۱ مه ۲۰۱۲.