زبان یوانیک - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

یِوانیک
رمانیوت, یهودی-یونانی, (به عبری: יעואני גלוסא)
زبان بومی دردر اصل در یونان, اخیراً در اسرائیل, ترکیه, ایالات متحده آمریکا
شمار گویشوران
"تا ۱۹۸۷ تعدادی شبه‌گویشور این زبان در اسرائیل وجود داشتند. احتمال دارد هنوز چند گویشور کهنسال این زبان در ترکیه باشند. تا ۲۰۱۱ تعداد گویشوران این زبان کمتر از ۵۰ تن برآورد می‌شد."[۱]
هندواروپایی
الفبای عبری
کدهای زبان
ایزو ۳–۶۳۹yej
گلاتولوگyeva1238[۲]
زبان‌شناسی56-AAA-am

زبان یِوانیک زبانی است که در گذشته مورد استفادهٔ یهودیان رمانیوت و قرائیم قسطنطنیه بوده‌است. این زبان برای گویندگان دیگر گویش‌های یونانی مسیحی قابل فهم بوده‌است. امروزه گویشوران این زبان به کمتر از ۵۰ تن تنزل یافته‌است.

نام این زبان از عبارت عبری یاوان -که در کتاب مقدس برای اشاره به یونانی‌ها و سرزمین‌های محل سکونتشان استفاده‌شده- گرفته شده‌است.

ادبیات این زبان محدود به اوایل دوران معاصر بوده و بزرگترین متن ادبی این زبان هم ترجمهٔ تورات بوده‌است. رومانیوت‌ها برای نگارش این زبان از الفبای عبری بهره می‌بردند.

پانویس[ویرایش]

  1. الگو:Ethnologue13
  2. Nordhoff, Sebastian; Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2013). "Yevanic". Glottolog 2.2. Leipzig: Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology. {{cite book}}: Invalid |display-editors=4 (help)

منابع[ویرایش]

Wikipedia contributors, "Yevanic language," Wikipedia, The Free Encyclopedia, https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Yevanic_language&oldid=834077824 (accessed April 20, 2018).