روز جهانی سوادآموزی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

روز جهانی سوادآموزی
نام رسمیInternational Literacy Day
برپایی توسطهمه کشورهای عضو سازمان ملل متحد
تاریخ۸ سپتامبر
تناوبسالانه

روز جهانی سوادآموزی یک رویداد سالانه است که در ۸ سپتامبر، برگزار می‌شود. این روز توسط یونسکو نامگذاری شده است.[۱]

پیام مدیرکل یونسکو به مناسبت روز جهانی سوادآموزی[ویرایش]

پیام مدیرکل یونسکو به مناسبت روز جهانی سوادآموزی در سپتامبر ۲۰۱۲

امسال، روز جهانی سوادآموزی به‌طور خاص بر رابطه بنیادین بین سوادآموزی و صلح متمرکز شده است. این رویکرد با شرایط آشفته ما در این مقطع زمانی، بسیار هم‌خوانی دارد. کشورهایی که خشونت در آنها متداول است، دارای کمترین نرخ سواد آموزی در جهان‌اند. مناقشات همچنان از عمده‌ترین موانع برای دستیابی به "آموزش برای همه" و اهداف توسعه هزاره می‌باشد. کشورهای متاثر از جنگ، بیش از ۴۰درصد از جمعیت خارج از مدرسه دوره ابتدایی در جهان را تشکیل می‌دهند.

— ایرینا بوکووا، [۲]

سوادآموزی در ایران[ویرایش]

سوادآموزی یکی از مهمترین مسائل آموزش و پرورش جامعه ایران محسوب می‌شود، چرا که برپایه آمار منتشر شده در سال ۱۳۹۰ خورشیدی، ایران بالغ بر ۲ میلیون نفر بی‌سواد دارد (۳٫۶ درصد از کل جمعیت)[۳] که توانایی خواندن و نوشتن را ندارند.

سازمان نهضت سوادآموزی[ویرایش]

سازمان نهضت سوادآموزی ایران یک سازمان دولتی ایرانی است که در سال ۱۳۵۸ به منظور آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و نیز کودکانی که به مدرسه دسترسی ندارند (مناطق محروم) تشکیل گردید.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. [۱]
  2. «پیام مدیرکل یونسکو به مناسبت روز جهانی سوادآموزی». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۲.
  3. «آمار دقیق بی‌سوادان اعلام شد: ۲ میلیون و ۶۹۷ هزار و ۱۱۳ نفر بی‌سواد در کشور». کیهان. ۲۴ فروردین ۱۳۹۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۰ نوامبر ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۲۲ اوت ۲۰۱۴. بیش از یک پارامتر |بازیابی= و |accessdate= داده‌شده است (کمک)

پیوند به بیرون[ویرایش]