جنگ سرد دوم - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

جنگ سرد ۲ که نیز با نام جنگ سرد جدید و جنگ سرد ۲٫۰ شناخته می‌شود، اشاره به تجدید تنش وضعیت سیاسی و نظامی بین قدرت‌های جغرافیای سیاسی است که در یک جبهه آن چین و روسیه و ایران قرار دارند، در‌حالی‌که رهبری جبهه دیگر با ایالات متحده آمریکا یا ناتو است. این تنش‌ها شبیه به تنش‌های دوره جنگ سرد است که در آن بلوک غرب به رهبری ایالات متحده آمریکا در برابر بلوک شرق به رهبری اتحاد جماهیر شوروی که اکنون به روسیه تبدیل شده، قرار داشتند.

جنگ سرد دوم

جنگ سرد دوم

روسیه، چین، ایران و متحدانشان

ایالات متحده و متحدانش
تاریخاز سال ۲۰۰۰ تا کنون
موقعیت
سراسر جهان
وضعیت جنگ اسرائیل و حماس ، حمله روسیه به اوکراین
طرف‌های درگیر

 ناتو

جهان غرب



 ایالات متحده آمریکا

 بریتانیا

 فرانسه

 آلمان

 ژاپن

 کره جنوبی

 اوکراین(از سال ۲۰۱۴)

 اسرائیل

 عربستان سعودی

 جمهوری آذربایجان

و دیگر متحدان

 کشورهای مستقل مشترک‌المنافع

سازمان همکاری شانگهای

سازمان پیمان امنیت جمعی


 چین

 روسیه

 ایران

 کره شمالی

 برزیل

 هند

 پاکستان

 مصر

 ویتنام

 قزاقستان

 قرقیزستان

 تاجیکستان

 ازبکستان

 تایلند

 سوئد

 اتریش

  سوئیس

 ترکمنستان

 اندونزی

 سوریه

 لبنان

 فلسطین

 ارمنستان

 گرجستان

 عراق

 یمن

 صربستان

 بلغارستان

 بلاروس

 لهستان

 رومانی

 افغانستان

 مغولستان

 عمان

 بنگلادش

 بوتان (کشور)

   نپال

 میانمار

 لائوس

 کلمبیا

 مالزی

 فیلیپین

 قلمرو گینه نو

 سری‌لانکا

 نیوزیلند

 مکزیک

و دیگر متحدان

روسیه در مقابل غرب[ویرایش]

برخی از منابع از عنوان جنگ سرد دوم به عنوان تنش بالقوه ولی غیر محتمل در رویدادهای آینده نام می‌برند، درحالی که دیگران از این اصطلاح برای توضیح تنش‌های تجدید شده جاری، خصومت‌ها و رقابت‌های سیاسی استفاد می‌کنند که به‌طور چشمگیری از سال ۲۰۱۴ بین فدراسیون روسیه از یک سو و ایالات متحده آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا از سوی دیگر شدت یافته‌است. پروفسور آکسفورد فیلیپ ان. هاوارد استدلال می‌کند که جنگ سرد جدید دارای ابعاد مشخص رسانه‌ای است که در آن درگیری بر سر کنترل قدرت رسانه‌ای روسیه و همچنین جنگ سایبری بین دولتهای خودکامه و جامعه مدنی خودی در جریان است. در حالی که برخی از چهره‌های مهم مانند میخائیل گورباچف پس از رودررویی غرب و روسیه بر سر بحران اوکراین در سال ۲۰۱۴ هشدار دادند که جهان در آستانه یک جنگ سرد جدید است یا هم‌اکنون این جنگ آغاز شده‌است، دیگران استدلال می‌کنند که اصلاح جنگ سرد جدید ماهیت واقعی رابطه بین روسیه و غرب را توصیف نمی‌کند. در حالی که بین تنش جدید بین روسیه و غرب شباهت‌هایی با تنش‌های جنگ سرد اول نیز وجود دارد، اما تفاوت‌های عمده‌ای همچون روابط اقتصادی عمیق روسیه با دنیای بیرون وجود دارد که می‌تواند در نهایت به محدود شدن اقدامات روسیه بینجامد و از این طریق راه‌های جدید برای نفوذ بر روسیه شکل گیرد. برخی اصطلاح «جنگ سرد دوم» را بنابراین دلایل به عنوان یک نام بی مسمی توصیف می‌کنند.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

روسیه در مقابل غرب[ویرایش]

برخی از منابع از عنوان جنگ سرد دوم به عنوان تنش بالقوه[۱][۲] ولی غیر محتمل در رویدادهای آینده[۳][۴] نام می‌برند، درحالی که دیگران از این اصطلاح برای توضیح تنش‌های تجدید شده جاری، خصومت‌ها و رقابت‌های سیاسی استفاد می‌کنند که به‌طور چشمگیری از سال ۲۰۱۴ بین فدراسیون روسیه از یک سو و ایالات متحده آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا از سوی دیگر شدت یافته‌است.[۵] پروفسور آکسفورد فیلیپ ان. هاوارد استدلال می‌کند که جنگ سرد جدید دارای ابعاد مشخص رسانه‌ای است که در آن درگیری بر سر کنترل قدرت رسانه‌ای روسیه و همچنین جنگ سایبری بین دولتهای خودکامه و جامعه مدنی خودی در جریان است.[۶] در حالی که برخی از چهره‌های مهم مانند میخائیل گورباچف پس از رودررویی غرب و روسیه بر سر بحران اوکراین در سال ۲۰۱۴ هشدار دادند[۷] که جهان در آستانه یک جنگ سرد جدید است یا هم‌اکنون این جنگ آغاز شده‌است،[۸] دیگران استدلال می‌کنند که اصلاح جنگ سرد جدید ماهیت واقعی رابطه بین روسیه و غرب را توصیف نمی‌کند.[۹] در حالی که بین تنش جدید بین روسیه و غرب شباهت‌هایی با تنش‌های جنگ سرد اول نیز وجود دارد، اما تفاوت‌های عمده‌ای همچون روابط اقتصادی عمیق روسیه با دنیای بیرون وجود دارد که می‌تواند در نهایت به محدود شدن اقدامات روسیه بینجامد[۱۰] و از این طریق راه‌های جدید برای نفوذ بر روسیه شکل گیرد.[۱۱] برخی اصطلاح «جنگ سرد دوم» را بنابراین دلایل به عنوان یک نام بی مسمی توصیف می‌کنند.[۱۲]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. Boris N. Mamlyuk (July 6, 2015). "The Ukraine Crisis, Cold War II, and International Law". The German Law Journal.
  2. Pavel Koshkin (25 April 2014). "What a new Cold War between Russia and the US means for the world". Archived from the original on 28 March 2019. Retrieved 20 October 2016.
  3. Rojansky & Salzman, Matthew & Rachel S (March 20, 2015). "Debunked: Why There Won't Be Another Cold War". The National Interest. The National Interest.
  4. Lawrence Solomon (9 October 2015). "Lawrence Solomon: Cold War II? Nyet".
  5. "Welcome to Cold War II". Foreign Policy. 4 March 2014. Retrieved 10 November 2014.
  6. خطای یادکرد: خطای یادکرد:برچسب <ref>‎ غیرمجاز؛ متنی برای یادکردهای با نام Philip N. Howard وارد نشده است. (صفحهٔ راهنما را مطالعه کنید.).
  7. Conant, Eve (12 September 2014). "Is the Cold War Back?". National Geographic. Retrieved 19 December 2014.
  8. Kendall, Bridget (12 November 2014). "Rhetoric hardens as fears mount of new Cold War". BBC News. Retrieved 20 December 2014.
  9. Bremmer, Ian (29 May 2014). "This Isn't A Cold War. And That's Not Necessarily Good". Time. Retrieved 19 December 2014.
  10. Stewart, James (7 March 2014). "Why Russia Can't Afford Another Cold War". New York Times. Retrieved 3 January 2015.
  11. "Putin's 'Last and Best Weapon' Against Europe: Gas". 24 September 2014. Retrieved 3 January 2015.
  12. «"The Cold War II: Just Another Misnomer?"» (PDF). بایگانی‌شده از اصلی (PDF) در ۸ دسامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۶.