تنوع بوم‌سازگان - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

Two views of the Earth from space.
زمین دارای اکوسیستمهای متنوع و تنوع سیستم بوم‌شناختی بسیاری است. اینها تصویر ترکیبی ناسا از زمین هستند: ۲۰۰۱ (سمت چپ)، ۲۰۰۲ (راست)، با عنوان مرمر آبی.

تنوع بوم‌سازگان یا تنوع اکوسیستم به تغییرهای اکوسیستم‌ها در یک مکان جغرافیایی و تأثیر کلی آن بر وجود انسان و محیط می‌پردازد.

تنوع اکوسیستم به ویژگی‌های ترکیبی از ویژگی‌های زیستی (تنوع زیستی) و ویژگی‌های غیرزیستی (تنوع زمین) می‌پردازد. این تغییر در اکوسیستم‌های موجود در یک منطقه یا تغییر در اکوسیستم‌ها در کل سیاره است. تنوع بوم‌شناختی شامل تنوع در اکوسیستم‌های آبی و خشکی است. تنوع بوم‌شناختی همچنین می‌تواند تنوع در پیچیدگی یک جامعه زیستی، از جمله تعداد کنام‌های مختلف، تعداد و دیگر فرآیندهای بوم‌شناختی را در نظر بگیرد. نمونه‌ای از تنوع زیست‌محیطی در مقیاس جهانی، تنوع در اکوسیستم‌ها، مانند بیابان‌ها، جنگل‌ها، مراتع، تالاب‌ها و اقیانوس‌ها است. تنوع بوم‌شناختی بزرگ‌ترین مقیاس تنوع زیستی است و در هر اکوسیستم، تنوع گونه‌ای و ژنتیکی زیادی وجود دارد.[۱]

منابع[ویرایش]

  1. Cunningham, Margaret. "What is Biodiversity? - Definition and Relation to Ecosystem Stability". study.com. DSST Environment & Humanity: Study Guide & Test Prep. Retrieved 29 April 2015.