انسان در جستجوی معنا - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

انسان در جستجوی معنا
چاپ دوم (۱۹۴۷)
نویسنده(ها)ویکتور فرانکل
عنوان اصلی…trotzdem Ja zum Leben sagen: Ein Psychologe erlebt das Konzentrationslager
برگرداننده(ها)ایلزه لش (بخش اول)
کشوراتریش
زبانآلمانی
گونه(های) ادبیروان‌شناسی
ناشرانتشارات جوانان و جامعه (اتریش)
[انتشارات بیکن (انگلیسی)
تاریخ نشر
۱۹۴۶ (وین، اتریش)
۱۹۵۹ (آمریکا)
شمار صفحات۲۰۰
شابکشابک ‎۰−۸۰۷۰−۱۴۲۹-X
شماره اوسی‌ال‌سی۲۳۳۶۸۷۹۲۲
پیش ازپزشک و روح 

انسان در جستجوی معنا (انگلیسی: Man's Search for Meaning) اثر ویکتور فرانکل، روان‌پزشک، عصب‌شناس و پدیدآورندهٔ لوگوتراپی است که در سال ۱۹۴۶ منتشر شد. این کتاب در بر دارندهٔ خاطرات فرانکل از وضعیت خود و سایر قربانیان اردوگاه‌های کار اجباری آلمان در خلال جنگ دوم جهانی است. فرانکل در این کتاب به عنوان یک روان‌شناس اگزیستانسیالیست به اهمیت جستجوی معنا برای زندگی، در سخت‌ترین شرایط زندگی می‌پردازد و ضمن روایت خاطراتش از اردوگاه‌های کار اجباری، تلاش می‌کند که نگرش جدیدش را در روان‌شناسی (لوگوتراپی) تبیین کند.

بیش از ۹ میلیون نسخه از این کتاب تأثیرگذار تا زمان مرگ ویکتور فرانکل در سال ۱۹۹۷ در آمریکا فروخته شد،[۱] به ۲۴ زبان زندهٔ دنیا ترجمه شد و ۷۳ بار تجدید چاپ شد.[۲]


ذهن انسان به‌طور ناخودآگاه دست به تولید معنا، بر اساس تجارب، دانش و تفکرات خویش، می‌زند. معنای زندگی هر شخصی، برمبنای جهان‌بینی و نگاه وی نسبت به رخدادهای طبیعی و اتفاقات اجتماعی، تعیین می‌گردد. ویکتور فرانکل این معنا را در همسرش یافت به گونه‌ای که توانست با تمام شرایط بد موجود در اردوگاه که در بخش اول کتاب در مورد آن گفته شده، مقابله کند؛ و در این کتاب به کمک انسان‌هایی می‌شتابد که این معنا را در زندگی خود گم کرده‌اند.

منابع[ویرایش]

  1. "Life and Work" (به انگلیسی). Viktor Frankl Institute. Retrieved 22 August 2012. {{cite web}}: More than one of |کد زبان= و |زبان= specified (help)
  2. "Dr. Viktor E. Frankl of Vienna, Psychiatrist of the Search for Meaning, Dies at 92" (به انگلیسی). The New York Times Company. 4 September 1997. Retrieved 22 August 2012. {{cite web}}: |نام= missing |نام= (help); More than one of |کد زبان= و |زبان= specified (help)